India a világ második legnagyobb telefonpiaca

1

Egy most készült friss jelentés alapján a dél-ázsiai ország az Egyesült Államokat megelőzve a világ második legnagyobb mobilpiacává vált.

Az indiai mobilpiac 15%-os gyarapodást könyvelhetett el a legutóbbi negyedévben. Az országban tavaly összesen 100 millió készüléket adtak el, ami egy jelentős, 23%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Ezek a számok egyébként nem csak az okos-, hanem a hagyományos telefonokra is vonatkoznak.

A legmegmosolyogtatóbb része a dolognak viszont az eladások eloszlása. Ugyanis a 100 millió készüléknek közel a fele Indiában gyártott mobil volt. Olyan márkákat találunk itt, mint az Intex vagy a Lava, amikről felénk a legtöbben még életükben nem hallottak.

india shares

A legtöbb készüléket ennek ellenére mégiscsak a Samsung adta el 23.6%-os piaci részesedéssel, de az előbb említett márkák is 13% körüli eredményt produkáltak. El lehet képzelni, hogy egy ekkora piac esetén ez mekkora forgalmat jelent.

Ugyanis a piac hatalmas, Indiában jelenleg 220 millió okostelefon tulaj van, ezzel megelőzve az Egyesült Államok kb. 190 milliós bázisát. Az első helyen nem túl nagy meglepetésre még mindig Kína áll, ahol több, mint 500 millió ember rendelkezik valamilyen okosmobillal.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid