20%-kal növelheted a mobilod üzemidejét egyetlen app törlésével

3

Egy érdekes teszteredményt tettek közzé, amiből kiderül, hogy akár egy perc alatt jelentősen megnövelhetjük a mobilunk üzemidejét.

Nemrég már beszámoltunk arról, hogy az Android Central egyik szerkesztője újra elővette a “töröljük a Facebook alkalmazását a mobilunkról” témát. Az indok egyszerű: ez fogja vissza leginkább a telefon teljesítményét. Ezt persze sokan sejtették/tudták korábban is, most azonban már konkrét számokkal alátámasztott információink is vannak.

Az egyik Reddit felhasználó az Android Central cikkén felbuzdulva elvégzett egy kísérletet, mégpedig elég nagy alapossággal. Az LG G4 típusú mobilján 15 appot indított el egymás után 3-3 alkalommal, mérte az időket, majd átlagolta az eredményeket, és kiderült, hogy 15%-kal gyorsabb a készülék, ha nincs telepítve a Facebook és a Messenger.

Egy másik tesztből – aminek a főszereplője egy Nexus 6P – kiderült, hogy a Facebook alkalmazás törlése után 20%-kal javul a készülék üzemideje, ami egy elég jó indok arra, hogy hanyagoljuk az appot, és inkább böngészőből facebookozzunk a mobilunkon is.

forrás: Reddit, The Guardian

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid