Egyetlen alkalmazást kell törölnöd, és újjáéled a mobilod

14

Az androidos mobilok tulajdonosai közül bizonyára sokan érzik úgy, hogy nem mindig zökkenőmentes a működés, mintha valami visszafogná a készülék teljesítményét. Egy friss kísérletből kiderül, hogy ezt akár egyetlen alkalmazás eltávolításával is orvosolni lehet. Kíváncsi vagy melyik az?

Az AndroidCentral egyik szerkesztője több mobilnál is hasonló teljesítménybeli problémákat tapasztalt, ezért megpróbált utánajárni, hogy mi is okozza ezt. Nem túl meglepő módon arra jutott, hogy a Facebook alkalmazás emészti fel a legtöbb erőforrást, ezért próbából letörölte azt.

Az eredmény: az érintett mobilok szinte újjászülettek, nagyrészt megoldódtak a problémák. Erre persze már sokan mások is rájöttek, és kiiktatták a közösségi oldal alkalmazását, viszont még többen vannak, akik ragaszkodnak a használatához. Pedig nagyon sok remek alternatíva van.

facebook-mobil

Ott van például a Facebook Lite, ami nem csak a mobil erőforrásaival, de az adatforgalommal is spórol. A legtöbb esetben azonban az a legkézenfekvőbb megoldás, ha egyszerűen a mobilos böngészőből használjuk a Facebookot. Minden lényeges funkció elérhető, sőt, ha Chrome-ot használunk erre a célra, akkor még az értesítésekről sem kell lemondanunk. A Facebook ugyanis a Chrome-on keresztül is ki tudja küldeni ezeket, amennyiben engedélyezzük a funkciót a bejelentkezésnél.

A Messenger appot egyébként sok esetben érdemes meghagyni csevegésre, a többi funkcióra viszont tökéletesen elég a Chrome. Azzal is lehet még variálni egyébként, hogy a mobilos vagy az asztali nézetet használjuk. Az előbbi egyszerűbb, az utóbbi pedig több lehetőséget kínál.

Te hogyan facebookozol a mobilodról?

forrás: AndroidCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid