Már hazánkból is elérhető a Facebook Lite

1

Az alap Facebook app és a Messenger is hatalmas erőforrásigénnyel rendelkezik, ami idővel nem hogy csökkenne, hanem egyre csak nő, köszönhetően az újabb és újabb beépített funkcióknak. Szerencsére ezeket meg lehet kerülni a Facebook Lite alkalmazás révén.

A Facebook Lite januárban jelent meg, ám akkor még csak néhány országban volt elérhető. Azóta szerencsére kibővült a támogatott régiók köre, és már hazánkból is le lehet tölteni ezt a pehelykönnyű alkalmazást.

facebook-lite

Miről is van szó pontosan? A Facebook Lite-tal eredetileg a belépőszintű készülékek tulajdonosait célozták meg, akik a hagyományos FB appokat nem, vagy csak nehézkesen tudták futtatni. Ettől függetlenül persze bárki használhatja ezt a remek alkalmazást, ami tulajdonképpen a Facebook és a Messenger összegyúrt, leegyszerűsített változata. Az apró programot egy pillanat alatt letölthetjük, és még a telepítés után is csak kb. 1 MB-nyi helyet foglal az egész. A használathoz pedig egy lassú, 2G-s mobilinternet kapcsolat is elég, a generált adatforgalom pedig minimális lesz.

Az alacsony erőforrásigény ellenére a Facebook Lite egy teljes értékű alkalmazás, van hírfolyam, értesítések, posztolási lehetőség és chat is. Ha esetleg kipróbálnád, akkor ingyenesen letöltheted a Play Áruházból.

Google Play

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid