Ma 12 éves a Facebook

0

Napra pontosan 12 éve indult a Facebook, ami azóta a világ legnagyobb közösségi oldalává nőtte ki magát havi 1.6 milliárd aktív felhasználóval. Az alkalomból megmutatjuk hogyan nézett ki az oldal a kezdetekben.

Bizonyára sokan látták A közösségi háló című filmet, de akár enélkül is ismerős lehet a sztori, miszerint a Facebookot egy harvardi egyetemista, Mark Zuckerberg alapította 2004-ben. Az eredeti célja az volt, hogy segítse az egyetemisták kapcsolattartását, amire hatalmas igény volt, hiszen 24 órával az indulás után már 1200 regisztrált tagot számlált az oldal.

Így nézett ki a Facebook 2004-ben

Így nézett ki a Facebook 2004-ben

Az oldal eredeti neve egyébként “the Facebook” volt, csak később egyszerűsítettek ezen, és eleinte nem volt lájkolás és hírfolyam sem.

Facebook profil 2006-ból

Facebook profil 2006-ból

Azóta rengeteg minden változott, az utóbbi 5 évben megduplázódott a felhasználók száma, és mostanra már havi szinten 1.6 milliárd aktív felhasználót tudhat magáénak a közösségi oldal. És nem mellesleg Mark Zuckerberg a világ egyik leggazdagabb embere lett, ráadásul rendkívül fiatalon.

Posted by Facebook on Tuesday, February 2, 2016

A 12. szülinap alkalmából csinálták meg a “Friends Day”-t, amivel minden felhasználó kap egy személyre szabott, szerkeszthető videót a baráti kapcsolatairól, megosztási lehetőséggel.

forrás: mirror.co.uk

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid