Inkognitó módot kap a Google Térkép

0

A különböző böngészőkből már jól ismerjük az inkognitó módot, ám a Google nemrég bejelentette, hogy a funkciót a térkép alkalmazásra is kiterjesztik. Nézzük, miért lehet ez jó!

Az inkognitó mód röviden annyit csinál, hogy a bekapcsolása után semmilyen személyes adat, előzmény nem kerül mentésre az adott alkalmazásban. Ez a böngészőkhöz hasonlóan a Google Térképben is ugyanezt a funkciót tölti majd be, vagyis úgy tudunk majd helyekre keresni, navigálni, hogy annak utána ne maradjon nyoma a készüléken.

A funkció egyelőre nem érhető el, legalábbis mi még nem látjuk, valószínűleg egy későbbi, nagyobb frissítéssel vezetik majd be. A Google egyébként is tervez egy átfogó átalakítást a különböző alkalmazásaiban, és a cél az, hogy egyszerűbbé váljon az adatvédelem. Sokkal láthatóbb helyre kerül a profilképünk, így egyértelműbb lesz, hogy milyen fiókkal vagyunk bejelentkezve, illetve könnyebben elérhetjük majd az ezzel kapcsolatos beállításokat. Ez a Google Térkép esetében is meg fog történni, és az Inkognitó módot is így tudjuk majd bekapcsolni.

Via 9to5Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid