Iocean X8 Mini Pro – kompakt és elegáns!

0

Korábban már teszteltük az Iocean X8-at, ami egy igazi prémium óriásmobil: fém a kerete és a váza, elől-hátul karcálló üveglap borítja, 8 magos processzor hajtja, és egy gyönyörű 5.7 colos kijelző felel a megjelenítésért. Ez a hatalmas méret azonban nem mindenkinek megfelelő, de szerencsére kompaktabb formában is elérhető a készülék. 

Az Iocean X8 Mini Pro szinte mindenben megegyezik az alap modellel, de ugyanazt a hardvert és tudást egy jóval kisebb házba préselték bele. A kijelző mérete 5 colos, a felbontása pedig 1280×720 pixel. Ez teljesen éles képet eredményez, ráadásul egy kiemelkedően jó IPS panelről, ami gyönyörű színekkel és nagy betekintési szögekkel rendelkezik. Érdemes megjegyezni, hogy IPS és IPS között is van különbség, és az X8 Mini Pro esetében egy bőven átlagon felüli minőséget kapunk, akárcsak az X8-nál.

iocean-x8-mini-pro-3

A készülék 142 x 70.1 x 7.6 mm-es méretekkel bír, azaz kifejezetten vékonynak mondható, a súlya pedig 134 gramm. A kivitel igen masszív, hiszen a mobil váza és kerete magnézium-alumínium ötvözetből készült, az előlapot és a hátlapot pedig tükörsima, karcálló Gorilla Glass 3 borítja. Mindez gyönyörű kinézetet ad az X8 Mini Pro-nak, ami egy valóban elegáns mobil lett.

A gombok jobb oldalt helyezkednek el, és fémből vannak, bal oldalon pedig a SIM-tálcát találjuk, ami két SIM-kártyát is befogad (egy nano és egy micro).

iocean-x8-mini-pro-4

Az X8 Mini Pro-t a MediaTek MTK6592 chipset hajtja, ami egy 8 magos 1.7 GHz-es Cortex-A7-es processzort és egy Mali-450-es grafikus egységet jelent. Vannak már jóval erősebb hardverek a csúcskategóriában, de ez is elég szinte mindenre, nagyon nehéz megakasztani, legyen szó böngészésről, filmezésről, vagy akár komolyabb játékokról. RAM-ból 2 GB-ot kapunk, ami nagyon jó hatással van a rendszer teljesítményére, és a 32 GB-os beépített tárhellyel is meg lehetünk elégedve, ami ugyan nem bővíthető, de önmagában is elég méretes.

Fotózás terén is egész jól teljesít az X8 Mini Pro. Az hátlapi kamera felbontása 14-ről 8 megapixelre csökkent, de ezt leszámítva ugyanazt az f/2.4-es BSI szenzort kapjuk, mint az X8 esetében, ami kimondottan szép, éles képeket készített. Az előlapi kamerára sem lehet panaszunk, hiszen egy 5 megapixeles, autofókuszos egység került a kijelző fölé.

iocean-x8-mini-pro-foto-4

Az X8 Mini Pro-n egy Android 4.4.2-es rendszer fut. Ez a magyar forgalmazó saját, továbbfejlesztett szoftvere, amit folyamatosan frissítenek. A kinézet kicsit eltér a gyári KitKat-től, de igazából csak arról van szó, hogy néhány előre installált témával érkezik a készülék, és szerencsére bármikor visszaállítható a gyári felület. Az extrák között a leghasznosabb talán a gesztusvezérlés, ami több mindent is magába foglal. A telefon feléleszthető például egy dupla koppintással, a kamera gyors elindításához pedig elég egy C betűt rajzolni a kikapcsolt kijelzőre. Persze ez csak néhány a sok lehetőség közül.

iocean-x8-mini-pro-foto-3

Az akkumulátor kapacitása 2200 mAh, ami nagyjából átlagosnak mondható ebben a kategóriában, de a kis mérethez és a vékony készülékházhoz képest egyáltalán nem rossz. Az üzemidő valószínűleg egy-másfél nap körül alakul majd átlagos használattal.

Az Iocean hivatalos magyar forgalmazója a Ping Digital, akiknél 1 év teljes körű hazai garanciával most csak 55.900 Ft-os áron vásárolható meg az X8 Mini Pro fekete és fehér színekben.

Hogy tetszik?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid