Írisz-szkenneres Samsung készülékek jönnek

1

Nemrég még az ujjlenyomat-olvasó is hatalmas újításnak számított egy okostelefonban, hamarosan azonban újabb szintet léphet az azonosítás, mert jönnek az írisz-szkenneres készülékek. Ráadásul ez már közelebb van, mint gondolnánk.

A Stanfordi Kutatóintézet kifejlesztett egy újfajta biometrikus azonosítási rendszert, amit IOM-nak (Iris on the Move) neveznek. A név egy hordozható eszközökbe szánt technológiát sugall, de ennél azért többet is tudunk róla.

Az intézet nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy exkluzív jogokat adnak a Samsungnak az új fejlesztésük mobil eszközökben való felhasználására. Az első írisz-szkennerrel szerelt készülék egy módosított Galaxy Tab PRO 8.4 lesz, amit áprilisban be is mutatnak, de ez valószínűleg még csak limitált mennyiségben kerül majd legyártásra, és inkább üzleti, ipari felhasználásra szánják.

Ha a technológia beválik, akkor hamarosan további készülékek is ilyen szenzorral érkezhetnek. Talán már valamelyik következő Samsung csúcsmobilban is felbukkan a funkció.

Egyébként más gyártók is gőzerővel dolgoznak az írisz-szkennerek mobil eszközökbe való beépítésén. A Fujitsu nemrég be is mutatta saját megoldását az MWC-n.

SRI

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid