Érdekes HTC tablet jöhet hamarosan

0

Régebben volt már szó arról, hogy a HTC valamilyen táblagéppel készül, de a mai napig semmi konkrétumot nem lehetett tudni a szóbeszédek tárgyát képező készülékről. Most viszont lebukott a készülőfélben lévő, egyelőre T1H kódnéven futó tablet.

A gyártó valószínűleg a Nexus 9 sikerén felbuzdulva fogott új táblagép fejlesztésébe, ami egyébként bizonyos szempontokból hasonlít majd a Google számára épített referenciakészülékre. A kijelző mérete például 8.9 hüvelykes, a felbontás pedig 2048×1530 pixel lesz, akárcsak a Nexus 9 esetében. De ezzel lényegében véget is értek az egyezések.

HTC T1H

Méreteit tekintve 228.35 x 153.67 x 7.88 mm-es dimenziókról beszélhetünk, és minden bizonnyal prémium fém házzal érkezik a HTC újdonsága. Ami viszont igazán érdekessé teszi a készüléket, az a belsejében ketyegő processzor, ami egyáltalán nem a “megszokott” manufaktúráktól származik. Qualcomm vagy MediaTek lapka helyett egy nyolcmagos Allwinner megoldás ketyeg majf a T1H belsejében, egészen pontosan egy H8-as SoC, ami 28 nanométeres gyártási technológiával készült.

HTC T1H specs

A grafikai számításokért egy PowerVR SGX544 GPU fog felelni, a szaggatásmentes rendszerműködésért pedig 2 GB RAM. A táblagép kétféle háttértárral lesz kapható, az egyikbe 16 GB-os, a másikba pedig 32 GB-os flash tárhelyet szerelnek majd. Ha netalán arra kényszerülnénk, hogy a képeket rögzítsünk, akkor a hátlapon található 8 megapixeles, illetve az előlapi 1.6 megapixeles kameramodul lesz a segítségünkre. A hosszan tartó mobilitást egy 6700 mAh-s akkumulátor igyekszik majd szavatolni, míg operációs rendszer gyanánt Android 5.0-t kapunk, természetesen a HTC saját fejlesztésű felhasználói felületével karöltve. Egyelőre ennyit tudni, a várható ár és a megjelenés időpontja még nem ismert.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid