Ismét a Samsung a világ legnagyobb telefongyártója, a negyedik helyezettet viszont alig ismerik nálunk

0

A Samsung visszanyerte vezetői pozícióját a globális okostelefon piacon 2024 első negyedévében. A dél-koreai cég értékesítette a legtöbb készüléket a vizsgált időszak alatt, visszaszerezve a koronát legnagyobb riválisától, az Apple-től.

A siker hátterében a Samsung Galaxy S24 széria kiváló eladási számai állnak, a zászlóshajó sorozatot idén januárban leplezték le.

A tavalyi év végén az Apple vette át az irányítást a globális mobilpiacon. Az előző év utolsó három hónapjában az almás vállalat állt az élen az értékesített készülékek számának szempontjából. Ezen az álláson fordított most a Samsung az IDC kutatócég szerint, amelynek számításai szerint a gyártó 60,1 millió okostelefont adott el az idei év első negyedében. Tavaly ugyanekkor 60,5 millió mobilt értékesítettek, vagyis egy szerény, 0,7 százalékos visszaesésről beszélhetünk a 2023 első negyedévében fennálló állapotokhoz képest.

Íme az aktuális sorrend:

  1. Samsung
  2. Apple
  3. Xiaomi
  4. Transsion
  5. OPPO

Az Apple 50,1 millió iPhone-t adott el 2024 első három hónapjában, ami éves szinten 9,6%-os visszaesést jelent. Ugyanakkor még így is Tim Cook vállalata a második helyezett a globális piacon. A korábbi jelentések szerint ez a bizonyos 9,6%-os visszaesés javarészt a kínai piacnak köszönhető, ahol jelentősen csökkent az iPhone-ok népszerűsége.

A Xiaomi megújult lendülettel tért vissza, megkaparintva a harmadik helyezést a 40,8 millió eladott okostelefonjával. A tavalyi állapotokhoz képest ez egy igencsak komoly, 33,8%-os növekedés. A negyedik helyen álló Transsion főleg az ázsiai piacokon van jelen, ők 28,5 millió készüléket adtak el a vizsgált időszak alatt, ami 84,9%-os gyarapodást jelent számukra éves szinten. Az ötödik helyezett az általunk is jól ismert Oppo, amely 25,2 millió eladott okostelefonnal zárta 2024 első három hónapját.

Összességében 289,4 millió okostelefont értékesítettek 2024 első negyed évében. Ez 7,8%-os növekedés az eladások szempontjából éves szinten. A tavalyi állapotokhoz képest az mobilos iparág elkezdett lassan, de biztosan helyreállni. Az értesülések szerint a Huawei nagyot ment a hazájában, ugyanakkor az amerikai kereskedelmi szankciók miatt egyelőre kevés az esély arra, hogy a kínai cég visszatérjen az első 5 közé.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid