Így aktiválhatod a Chrome új, 64-es verziójának az egyik legjobb funkcióját

7

A Google minden platformra kiadta az új Chrome 64-et, többek között Androidra is, és a legnagyobb örömünkre remek újításokat hozott a frissítés. Ám az egyik legjobb fícsört egyelőre sajnos nem kapcsolták be.

Az egyik legfontosabb fejlesztés, hogy az új verzióba már belekerült az átirányítást használó hirdetések tiltása (ez nem ugyanaz, mint a felugró ablak). Bizonyára te is jutottál már olyan oldalra, ami hirtelen egy új lapot nyitott meg, majd valamilyen figyelemfelhívó szöveggel próbáltak kattintásra bírni, például hogy vírusos a mobilod vagy nyertél egy új iPhone-t. Nos, ezeket már képes blokkolni az új Chrome, de sajnos alapesetben ki van kapcsolva a funkció.

A következőképpen tudod aktiválni (mobilon és asztali gépen is működik):

  • Győződj meg róla, hogy a legfrissebb Chrome-ot használod (64-es verzió)
  • Másold be a következő szöveget a címsorba, majd nyisd meg: chrome://flags/#enable-framebusting-needs-sameorigin-or-usergesture
  • A sárgával kiemelt opciót (Framebusting requires same-origin or a user gesture) állítsd át “Enabled”-re.
  • Indítsd újra a Chrome-ot (a beállítás után ezt fel is ajánlja az app).
  • Kész!

A funkciót erre a linkre kattintva tudod tesztelni. Ha nem irányít át, akkor működik a blokkolás.

Ezen kívül más újítások is érkeztek a Chrome 64-be, például a HDR videók támogatása vagy a fehér navigációs sáv, de mindkettő csak bizonyos készülékeket érint. A maguktól elinduló tartalmak (pl. videók) némításának viszont valószínűleg rengetegen örülnek majd, nagy szükség volt már erre!

Megjegyzés: Ha esetleg a Play Áruházból valamiért nem tudsz a 64-es verzióra frissíteni, akkor innen leszedheted az APK-t.

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid