Itt a legújabb mobilos botrány, a középpontban a Google csúcstelefonja

3

A tavalyi iPhone 6-os bendgate botrány óta a gyártók komolyabban veszik a csúcsmobiljaik anyaghasználatát. Vagy mégsem? Nézzük hogy bírja a strapát a Google és a Huawei közös, “prémium” zászlóshajója!

Pár napja bukkant fel egy videó, amelyben a Nexus 6P strapabíróságát tesztelik. Van benne karcolás, tűz és hajlítás is. Az eredmény elég elszomorító.

Már a videó címe is sokatmondó: “The Nexus 6p is a Joke!”, azaz egy vicc a telefon. Az még hagyján, hogy a Gorilla Glass kijelzőt egy nagyobb keménységű dologgal simán meg lehet karcolni, de utána egy könnyed nyomásra be is repedt az egész. A hátlap pedig tényleg nagyon könnyen karcolódik, nagyon gyenge minőségűnek tűnik a használt fém. Az öngyújtós tesztnek fogalmam sincs, hogy mi értelme van, a hajlítás viszont felteszi az i-re a pontot. A videó készítője szerint még a kishúga is könnyedén meghajlítaná a telefont, annyira gyenge.

De! Egy teszt nem teszt, az is lehet, hogy a srác kifogott egy hibás darabot, vagy esetleg valami prototípusról van szó. Egy másik videóban már kifejezetten erősnek tűnik a 6P, nem igazán lehet kézzel meghajlítani.

Szóval kezeljétek azért fenntartásokkal a dolgot.

YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid