Több csúcsmobil késik a Snapdragon 820 miatt

0

Egy időben a csapból is a Snapdragon 810 túlmelegedési problémája folyt, sok készülék sorsát pecsételte meg a kissé félresikerült processzor. A Qualcomm a legnagyobb név a mobilos hardverek terén, így az esetnek elég sok jelenlegi, illetve jövőbeni következménye van.

A Snapdragon 810 megjelenése előtt rengeteg okostelefon-gyártó terveiben szerepelt egy, vagy esetleg több ezzel szerelt zászlóshajó, ám a problémák felmerülése után komoly döntést kellett meghoznia vezetőknek. Voltak akik más processzorra váltottak (Exynos, MediaTek vagy a kicsit gyengébb Snapdragon 808), és olyanok is akadtak, akik a rossz hírek ellenére felhasználták a Snapdragon 810-et. A legtöbb esetben azért az utóbbi rossz döntésnek bizonyult.

qualcomm-snapdragon-810-820-1

Van/volt azonban egy harmadik út is. Egyes gyártók egyszerűen csak nem adták ki a menetrendszerűen várt friss zászlóshajójukat, és azóta is kivárnak, mégpedig a Snapdragon 820-ra. Az új csúcshardverről már többször írtunk, négy darab, saját fejlesztésű Kryo processzormag teljesít majd benne szolgálatot egy Adreno 530-as GPU társaságában, és jó eséllyel már nem lesznek gondok a túlmelegedéssel, bár ezt egyelőre nem lehet tudni.

Több gyártó is úgy döntött, hogy bevárja a Snapdragon 820-at, többek között ezért nem került még bemutatásra a Xiaomi Mi 5, az Oppo Find 9 vagy a LeTV Max 2. Decembernél hamarabb egyik sem kerül leleplezésre, de az még valószínűbb, hogy csak jövőre debütálnak. Persze más gyártók is várják már az új Qualcomm csúcshardvert, a Samsung, az LG, a HTC és a Sony is biztosan fog kiadni ezzel szerelt zászlóshajót.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid