Itt az Android Wear, a Google új okosóra platformja

4

Már régóta sejteni lehetett, hogy a Google nem csak okosszemüvegen, hanem okosórán is dolgozik. Ennek megfelelően ma bejelentették az Android Wear-t, ami egy kifejezetten viselhető eszközökre szánt új platform.

Az egész egyébként nagyon hasonlít a Google Glass okosszemüveg szoftveréhez, és nagyjából funkciók is ugyanazok. Van lehetőség például hangutasításra, és nem túl meglepő módon az “OK Google” szóval kell kezdeni az utasításokat. Ezzel akár konkrét kérdéseket is feltehetünk, például hogy merre van a legközelebbi étterem, vagy hogy hány kalória van egy almában, de akár üzeneteket is bediktálhatunk.

http://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c

A felület is az okosszemüveget idézi, mivel több képernyőt kapunk, amik között lapozással tudunk váltani. Hangsúlyt kap a fejlesztésben az egészség is, és nagy hasznát vehetjük majd az okosóráknak sportolás közben, mivel a szükséges információk könnyen leolvashatók róla. A funkciók sora egyébként szinte korlátlan, mivel az rengeteg különböző Android alapú alkalmazás készülhet majd hozzá.

http://www.youtube.com/watch?v=0xQ3y902DEQ

Az okosórák fejlesztésében több nagy gyártóval is együtt fog működni a Google, mint például a Samsung, az LG, a HTC, a Motorola, vagy az Asus. Ennek köszönhetően tehát elég sok különféle okosóra megjelenése várható a jövőben.

Google Blog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid