Itt az első okostelefon 12 GB RAM-mal, ami nem mellesleg minden eddigi csúcsmobilnál erősebb lett

0

A “minek ennyi RAM” kommentszekta számára a legújabb csámcsognivalót ezúttal a Lenovo szolgáltatja, hiszen a cég bemutatta az első okostelefont 12 GB operatív memóriával. A készülék ezen túlmenően is rendelkezik pár érdekes jellemzővel, de összességében véve a korábban leleplezett Z5 Pro alapjaira épül.

A telefon teljes becsületes neve Lenovo Z5 Pro GT, erejének forrása pedig a Qualcomm 2019-es csúcslapkája, vagyis a Snapdragon 855, amihez a már említett 12 GB RAM társul a legdrágább kiszerelés esetében. Az átlagember laptopjában nincs ennyi memória, ilyen vason már csak szoftveres okok miatt röccenhet meg bármi is. Egyébként AnTuTuban állítólag minden eddigi csúcsmobilt aláz a Z5 Pro GT, de ez nem is annyira meglepő a hardver ismeretében.

A Lenovo mobiljának formatervét a száguldás élménye határozza meg, a hátlap üvegből készült, szénszálas mintával, miközben vörös csíkok fokozzák az erő illúzióját, ami cseppet sem káprázat.

A burkolat alatt dolgozó hardveren és a külalakon kívül nem sok eltérés van az eredeti Lenovo Z5 Pro-hoz képest, ugyanúgy 6.4 colos Super AMOLED képernyőt, kijelzőbe szerelt ujjlenyomat-olvasót, és slider mechanizmust kapott az újdonság. Utóbbi nem párhuzamos világokba nyit kaput, hanem az előlapi kamerát hivatott előcsalni, ami 16 és 8 megapixeles érzékelőket foglal magában, miközben a hátlapon 16, illetve 24 megapixeles szenzorok dolgoznak. Említést érdemel még az aksi is, ami 3350 mAh kapacitású.

A telefon háromféle kiszerelésben jelenik meg, a 6/128 GB-os verzió 390, a 8/256 GB-os variáns 500, míg a legerősebb, 12/512 GB-os változat 650 dolláros áron kerül majd forgalomba. Az előrendelés január 15-én indul, míg a kiszállítás január 24-én kezdődik Kínában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid