Itt az új frissítés, amivel sokkal egyszerűbb lett a fájlok küldése Androidon

0

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Google sokkal egyszerűbbé fogja tenni a fájlküldést a saját eszközök között, és most meg is érkezett az ezzel kapcsolatos frissítés, számos felhasználónál már működik az újítás.

Kijött a Google Play szolgáltatások legújabb, 22.15-ös verziója, ami már tartalmazza a Nearby Share új “Self Share” funkcióját. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen zökkenőmentes legyen a fájlok küldése a saját eszközök között. Amennyiben két közelben lévő készüléken ugyanazzal a Google-fiókkal vagyunk bejelentkezve, akkor nem kell külön elfogadni a küldött fájlokat, az egész folyamat automatikusan végbemegy.

A frissítés szakaszosan zajlik, nem kapja meg mindenki egyszerre, de hamarosan szélesebb körben is elérhető lesz gyakorlatilag bármelyik Android eszközön, ami nem túlzottan elavult. Nem csak telefonokon és tableteken fog egyébként működni az új, egyszerűsített fájlküldés, hanem Android Auto egységeken, illetve Android TV-t futtató televíziókon és médialejátszókon is.

Az új Self Share funkció nagyon hasonlóan működik az Apple AirDrop megoldásához, valószínűleg ezt próbálta meg Android rendszerre átemelni a Google.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid