Nagyot lép előre az Android fájlmegosztó funkciója

0

A Google már korábban útjára indította a Nearby Share funkciót, amit az AirDrop androidos megfelelőjének szántak, és ugyanúgy fájlok gyors és egyszerű megosztására szolgál különféle készülékek között. Most egy komolyabb fejlesztés került napvilágra ezzel kapcsolatban, ami sokat javíthat a használhatóságon.

Az új funkció a Self Share névre hallgat, és már januárban is tesztelték, most viszont felbukkant a Google Play Szolgáltatások legújabb verziójában. A lényege, hogy a saját eszközök között (amelyeken ugyanazzal a Google-fiókkal vagyunk belépve) nem kell többé külön elfogadni a beérkező fájlokat, az egész automatikus lesz. Ez jelentősen meggyorsítja majd a folyamatot, és egészen hasonlóvá teszi a Nearby Share működését az Apple megoldásához.

Az új opció még nem éles a beszámolók szerint, de nagy valószínűséggel már nem kell sokat várni a hivatalos bevezetésre. Egy kikerült képernyőkép alapján a láthatóság (Device Visibility) opció alatt megjelenik egy saját eszközök (Your Devices) beállítás, amely segítségével ki és be tudjuk majd kapcsolni az engedélyezés nélküli fájlküldést.

Egyébként a Nearby Share nem csak képek, videók vagy dokumentumok küldésére alkalmas, hanem már Android appokat is meg lehet osztani a segítségével, erről itt írtunk bővebben.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid