Tronsmart Bang party hangszóró teszt – A színes egyéniség

0

A legtöbb jó buliban két közös dolog van, a hangos zene és a színes fények. A Tronsmart március elején mutatta be legújabb hangszóróját, mely mindkettőt ígéri. A Tronsmart Bang egy olyan hordozható Bluetooth-hangszóró, amely komoly zenei teljesítménnyel, egyedi RGB LED-es világítással, powerbank funkcióval és számos egyéb extrával bárhol képes instant házibuli hangulatot teremteni.

  • Tronsmart Bang beszerzéséhez a 6OUCDQDP kuponkód használatával csak 95,99 dollárra lesz szükségünk, ami 34 ezer forint.
  • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Az elmúlt néhány évben a legtöbb ember nem sok hasznát vette egy olyan Bluetooth hangszórónak, mint a Tronsmart Bang. De most, hogy a világ újra kinyílt és szabadon szocializálódhatunk, hirtelen sokkal vonzóbbnak tűnik egy boombox-stílusú hangszóró. A Tronsmart Bang kültéri party hangszóró, ahogyan a neve is sugallja, ideális szabadtéri tevékenységekhez, például kempingezéshez, strandoláshoz és értelemszerűen a beltéri vagy kültéri rendezvények zenefelelősének szerepkörét is kiválóan fogja abszolválni.

Az utóbbi pár évben jó pár Tronsmart termék megfordult nálunk, melyek azóta is napi használatban vannak. Ezáltal nyugodtan kijelenthető, hogy a gyártó mindig tökéletes egyensúlyt biztosít a minőség és a megfizethetőség között. Ezúttal a legnagyobb és legerősebb kültéri vezeték nélküli hangszórójukkal, egy igazi színes egyéniséggel, a Tronsmart Bang party hangszóróval ismerkedhetünk meg közelebbről.

Ahogyan azt megszokhattuk, a Tronsmart kiemelt figyelmet fordít termékei csomagolására. A rendkívül igényes és informatív pakkban a hangszóró mellett találunk egy Type-C USB és egy 3,5 mm-es jack kábelt, egy a garanciajegyet, valamint egy színes, többnyelvű felhasználói utasítást.

A 361 x 183,4 x 150,3 milliméteres méretekkel és 3080 grammos tömeggel rendelkező Tronsmart Bang az érzelmekre hat. Az idősebb generációt a 90-es évek kétkazettás magnóra emlékezteti, ezzel megidézve az elveszett fiatalságot. A tizen-huszon éveseknél pedig manapság baromi menő ez a retró feeling, egyszóval nagyon eltalált a formaterv.

A technika IPX6 védelmi besorolással rendelkezik, amely tanúsítja, hogy minden irányból védett az erős vízsugár ellen. Masszív, tartós a Tronsmart Bang, és a tetején található fogantyúnak köszönhetően könnyen hordozható, de a videóban látható vízbe dobálást azért próbáljuk meg mellőzni.

A készüléktest teljes egészében kemény ABS-műanyagból készült, a külső nagy részét pedig nano-szálas, víztaszító szövetháló réteg borítja. A ház mindkét végén Tronsmart logóval díszített, nagyméretű passzív membránok találhatóak, amelyek ultra menő, RGB LED-fénygyűrű világítást kaptak. Ezenkívül van egy LED-sáv a zajkeltő elülső részén is. A Tronsmart szépen beépítette a LED-eket a dizájnba, így nem tűnnek olcsónak vagy oda nem illőnek.

A formatervezett testben 2-2 magas és mélysugárzó, valamint az előbb említett két passzív radiátor állítja elő a 60W-os zenei teljesítményt. Az átviteli frekvencia 20 Hz-től 20 KHz-ig terjed, ami egészen jó. A hangminőségről a Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott digitális hangfeldolgozási technológia, a SoundPulse gondoskodik. Ez a külön gombbal, illetve az alkalmazásból bekapcsolható mód ellensúlyozza a bizonyos frekvenciatartományban fellépő hanghibákat, torzulásokat, kiszélesíti a hangtartományt, valamint javítja a basszushatást, egy csipetnyit a tisztaság rovására.

A vezérlési lehetőségek széleskörűek és könnyen elérhetők a hangszóró előlapján található, gumiburkolatba épített fizikai gombok segítségével. A gombok egyébként elég nehezen láthatóak és nem is kitapinthatók, ezt a bakit a gyártó minden hangszórójánál elköveti. A gombok egyszerűen használható funkciói a következők:

NFC – a gyors kapcsolódáshoz, a töltöttség visszajelző LED sor is ezen az érintőfelület kapott helyet
TC gomb – TuneConn aktiválása
M (mód) gomb – kimeneti forrásválasztó, egyszeri megnyomásával válthatunk a lejátszási módok között, 2 másodpercig nyomva tartva a hangsegéd aktiválható
⦁ A -/+ gombok a hangerőért, hosszan nyomva – a számok közötti hátra-, illetve előre léptetésért felelnek.
Play gomb – lejátszás/megállítás, illetve hívás fogadása/befejezése, hívás elutasításához két másodpercig kell nyomva tartani
SP gomb – a SoundPulse aktiválása
Bekapcsológomb – a bekapcsoláshoz nyomjuk meg 2 másodpercig, a LED-es világítási módokhoz nyomjuk meg egyszer, a kikapcsoláshoz 8 másodpercig tartsuk nyomva

A TuneConn gomb egy kis magyarázatot érdemel. A Bluetooth hangszórók TWS funkcióját, ami két hangszóró összekapcsolását jelenti, egy picékét feltuningolták. Ugyanis ebben a módban akár 99 hangszórót is csatlakoztathatunk a fő hangszóróhoz, természetesen vezeték nélkül. Ekkora mennyiséget egyetlen felhasználó sem fog megvásárolni, de pár darab Tronsmart Bang beszerzése egy nagyobb baráti társaságban nem elképzelhetetlen. Érdekes lehet egy házibuli alkalmával ezeket az eszközöket összekapcsolni.

A beépített mikrofonnak köszönhetően a Bang kihangosítóként is használható a hívásokhoz, és a hangalapú asszisztensek is támogatottak. Az ilyen funkciók jó, ha vannak, néhány gyártó ezeket ki szokta hagyni.

A hátsó fronton, a vízzáró gumifül alatt találunk egy reset gombot, egy USB-A portot, egy Type-C töltőportot, egy 3,5 mm-es jack portot és egy micro SD kártya foglalatot. Az USB-A csatlakozó két funkciót is betölt. Egyrészt pendrive-ról játszhatjuk le a zenéket vagy power bank-ként is funkcionál a Bang, ilyenkor maximum 5V/1A-rel tölthetjük a lemerült eszközünket.

Két vastag gumitalpon nyugszik a készülék, ami nagyon jól elnyeli a rezgéseket, ezáltal a legnagyobb hangerőn sem ugrál el az asztalon.

A hangszóró teljeskörű kihasználásához szükségünk lesz a szögegyszerű és tökéletesen működő Tronsmart alkalmazásra is, amely a Play Áruházból vagy az App Store-ból letölthető. Itt a 8 előre definiált hangprofil közül választhatunk, a LED fényeffekt viselkedését és színeit állíthatjuk, kiválaszthatjuk a forrást, kikapcsolhatjuk a hangszórót, frissíthetjük a szoftvert – ha majd lesz update -, és elolvashatjuk a felhasználói utasítást is. 

A LED beállításoknál 7 különböző szín közül választhatunk, de beállíthatjuk, hogy a LED-ek a zene ütemére pulzáljanak, ami nagyon látványos LED-fényshow-t eredményez. A fények természetesen ki is kapcsolhatók.

A Tronsmart Bang egy igazi bulihangszóró, ennek ellenére minden típusú zenét egyformán jól kezel, legyen az rap, hip-hop, electro swing, lowtemp vagy rock, mindegyik stílust energikusan, határozottan jeleníti meg. Bejáratás után az ének, a közép- és magas hangok pontosak és valósághűek voltak. A basszusok kellemesen teltek, pluszban jöhetne még belőle, de ennél több aktív mélysugárzó hiányában nem elvárható. Beltérben egy kicsit zavaró lehet, hogy nagy ugrás van a hangszóró hangerejében a második és a harmadik hangerő fokozat között, de mivel a hangszórót elsősorban kültéri használatra tervezték, ez nem jelenthet komoly problémát.

Egy feltöltéssel 15 órányi muzsika abszolválható, ha a LED ki van kapcsolva, és az eszköz 50%-os hangerőre van állítva. A több napos teszt alatt, 60-70%-os hangerőn, bekapcsolt LED fényekkel 7 órás üzemidő volt kivitelezhető. A 10800 mAh kapacitású akkumulátor feltöltéshez 4,5 óra szükséges, és természetesen zenehallgatás közben is lehetséges az aksi töltése.

A Tronsmart Bang egy hordozható, jól felépített, lenyűgöző hangzású party hangszóró, amelyet könnyen ajánlhatunk azoknak, akik ésszerű összegért korrekt hangzást keresnek. Kimondottan tetszik, hogy a Bang extrém hangerőt képes elérni torzítás nélkül, így kiváló választás szabadtéri tevékenységekhez, házibulikhoz, medencés partikhoz, nagyobb összejövetelek lebonyolításához. Igazából elég jó általános hangminőséggel rendelkezik ahhoz is, hogy mindennapi Bluetooth-hangszóróként használjuk.

Mivel ez egy pénztárcabarát buli hangszó, ne foglalkozzunk azzal, hogy csak az SBC (Subband Codec) hangkódolási algoritmus szerepel a repertoárban, Bluetooth-ból csak 5.0 jár, és az ekvalizer profilok között nem állíthatunk be saját hangzást. Helyette inkább pattintsunk fel egy sört vagy csatos Bambit, és toljuk tovább a bulit.

Ami viszont igazán tetszeni fog, az az ár. A JBL vagy a Sony kínálatában is vannak hasonló hangcuccuk, és igen azok nagyobb mélyhang visszaadással és jobb hangminőséggel rendelkeznek, de 2-3, sőt 4-szer annyiba kerülnek, és annyival azért nem jobbak.

Tronsmart Bang beszerzéséhez a 6OUCDQDP kuponkód használatával csak 95,99 dollárra lesz szükségünk, ami 34 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid