Itt az új mobilos tripla kamera, ami 10x-es hibrid optikai zoomra képes

0

Az előzetes híreknek megfelelően az Oppo bemutatott Pekingben néhány telefonokba szánt új fejlesztést, amelyek közül az egyik egy igen különleges és egyedi kamerarendszer.

Az Oppo új tripla kamerája egy ultraszéles látószögű, egy normál és egy telefotó egységből áll. Utóbbi periszkópszerűen működik, a fényt ugyanis megtöri egy prizma, és így jut be a 90 fokkal elfordított érzékelőbe.

Az Oppo szerint ez a megoldás “10x-es hibrid optikai zoomra” képes, amiben azért van egy kis trükközés, ugyanis ezt az ultraszéles látószögű egységhez képest nézik, így a gyújtótávolság 15,9-159mm. A normál kamerához képest ez valószínűleg olyan 5x-ös veszteségmentes zoomnak felel meg, ami egyébként még mindig nagyon jó, és rekordnak számít mobilos fronton.

Ekkora zoomnál sokkal nagyobb probléma a kézremegés, de az Oppo erre is gondolt, hiszen Dual OIS rendszer van a kamerában, vagyis a normál és a telefotó egység is stabilizált.

Az új megoldást az MWC kiállításra is elviszi az Oppo, ahol működés közben is meg lehet majd tekinteni.

Azt sajnos még nem tudni, hogy mikor jön az első ezzel szerelt készülék, de a gyártó szerint a technológia már készen áll a piacralépésre, és hamarosan meg is indul az egység tömeggyártása, tehát valószínűleg már az év első felében megérkezik az Oppo “10x-es hibros optikai zoommal” bíró mobilja. Sőt, az is lehetséges, hogy a OnePlus 7-be is ilyen megoldás kerül, a OnePlus ugyanis az Oppo testvérmárkája, és gyakran használják fel ugyanazokat a technológiákat.

Egyébként a vállalat egy másik újítást is bemutatott, egy olyan kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, ami az eddigieknél jóval nagyobb felületen érzékeli az ujjunkat. Bár még mindig nem az egész kijelzőről van szó, de 15-szörösére nőtt az a felület, ahová az ujjunkat tehetjük a feloldáshoz. Sajnos azonban egyelőre még nem tűnik valami gyorsnak a működése.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid