Itt az új a Qualcomm Snapdragon 690 lapkakészlet – 5G és Wi-Fi 6 a középkategóriában

0

A Qualcomm bejelentette az első Snapdragon 6xx szériás lapkakészletét, ami támogatja az 5G hálózatokat. A frissen debütált Snapdragon 690 8 nanométeres gyártási eljárás révén készül, és lényegében a Snapdragon 675 utódjának tekinthető, ami már X51 modemmel van ellátva. Lényegében ez a chipset lesz a Qualcomm válasza a konkurens gyártók azon törekvésére, hogy az 5G technológiát a szélesebb tömegek számára is elérhetővé tegyék.

A vadonatúj lapkakészlet támogatja az SA, NSA valamint a globális 5G frekvenciákat, amennyiben azok 6 GHz alattiak. A sárkányos gyártó ezúttal kihagyta az mmWave támogatást, ez valószínűleg megmarad majd a kicsit komolyabb kategóriás chipsetek privilégiumának, mint amilyen a Snapdragon 865 vagy a Snapdragon 765G. Ami a teljesítményt illeti, 20 százalékkal megnövelt CPU sebességet, valamint 60 százalékkal sebesebb grafikus számítást ígér a Snapdragon 690 a 675-höz viszonyítva.

Az új lapkakészlet az 5G mellett számos egyéb funkciót is hoz. 4K HDR videofelvételeket 30 fps-sel lehet készíteni, állóképeket pedig 192 megapixelig támogat a Snapdragon 690. Az új fejlesztés támogatja az akár 120 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező megjelenítőket, amennyiben azok felbontása nem nagyobb, mint Full HD+. Ami az akkumulátoros töltési technológiákat illeti, Quick Charge 4+ metódust is kapunk.

A Qualcomm Snapdragon 690 Wi-Fi 6, valamint FastConnect 6200 kompatibilitással is bír. Az új generációs mesterséges intelligencia motor, ami az ARCSOFT nevet viseli, még gördülékenyebben kezeli a Snapchat filtereket, illetve folyamatosabbá teszi a váltást az ultraszéles, széles, valamint telefotó érzékelők között zoomolás közben. A Qualcomm reményei szerint azok a készülékek, amelyek burkolata alatt Snapdragon 690 teljesít szolgálatot, még az idei év második felében meg fognak érkezni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid