A Xiaomi Mi 11 a leggyorsabb csúcsmobil az AnTuTu szerint

0

Az AnTuTu nevű szintetikus tesztalkalmazás fejlesztői minden hónapban előrukkolnak két top 10-es listával. Az egyikben a csúcskategóriás okostelefonok szerepelnek, míg egy másikat a középkategóriás mobiloknak szentelnek. Most futottak be a decemberi listák, így már nem titok, hogy melyek voltak a leggyorsabb androidos telefonok 2020 végén.

Az adatokat december 1-je és 31-e között gyűjtötték, tehát a most következő információk csupán erre az időszakra érvényesek. Az eredmények legalább 1000 az adott típusba tartozó készülék pontszámainak átlagai alapján születtek. Nem meglepő módon a Xiaomi Mi 11 lett a győztes a prémium kategóriában, hiszen a készülék belsejében Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet teljesít szolgálatot. A chipset az idei év nagyágyúja lesz, számos zászlóshajó belsejében végzi majd a számításokat, nyers ereje vitán felül áll. A Xiaomi telefonját a Huawei Mate 40 Pro+ és a Mate 40 Pro követi, ezekben a telefonokban Kirin 9000 lapkakészlet dolgozik, ami egyébként szintén nagyon erős.

Az első helyezettek között nem találni Exynos lapkával szerelt mobilt, ami azért nem meglepő, mert a 2020-as Samsung chipset messze nem üti meg a Snapdragon 865 szintjét, a Plus változatnak pedig végképp nem. A lista többi helyén Xiaomi, Vivo és további Huawei mobilok vannak.

A középkategóriában az első 8 helyezett valamilyen Xiaomi vagy Huawei/Honor modell, ami a Kirin 985 és a MediaTek Dimensity 820 lapkakészletek erejét jelzi.

Az összesítés végére sikerült bejutnia az Oppónak, illetve a zászlajuk alatt harcoló Realme brandnek.

A közeljövőben egyébként nagy változások várhatók a toplistákon, hiszen számos különböző okostelefon kerül majd bemutatásra, és újabb processzorok felbukkanásával is lehet számolni. Izgalmas idők jönnek a mobilos világban, érdemes lesz követni a fejleményeket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid