Itt a Facebook és a Ray-Ban közös okosszemüvege, a Ray-Ban Stories

0

Megjelent a Ray-Ban Stories, ami egy a Facebokkal közösen fejlesztett okosszemüveg. Az újdonság két kamerával és három mikrofonnal bír, már rendelhető is bizonyos piacokon.

A Ray-Ban Stories 299 dollárba kerül, ami átszámolva durván 89 ezer Ft, és egyelőre az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Írországban és Olaszországban lehet megvásárolni. Több népszerű Ray-Ban stílusban is kapható, mint például a Wayfarer, a Meteor vagy a Round.

A szemüvegben van két 5 MP-es kamera, ezekkel fotókat, illetve maximum 30 másodperces videókat rögzíthetünk. A beépített tárhelyre a képekből több, mint 500 darab fér, a rövid felvételekből pedig nagyjából 30. Van HDR támogatás, éjszakai mód, stabilizálás, valamint szoftveres zajcsökkentés is.

A minőségi hangrögzítést 3 darab mikrofon teszi lehetővé, ezek zajszűréssel, illetve egy úgynevezett “beam-forming” technológiával is bírnak.

Természetesen van beépített hangszóró is, illetve a két száron érintésérzékeny felületek, ezekkel lehet vezérelni a szemüveget. A Ray-Ban Stories töltése a speciális tokkal lehetséges, amivel olyan három napos üzemidő érhető el, de ez persze erősen függ a használattól.

A fotók és a videók a Facebook View appon keresztül szerkeszthetők, illetve innen azonnal meg lehet őket osztani olyan közösségi oldalakon, mint az Instagram, a Messenger, a Twitter, a TikTok vagy a Snapchat.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid