Itt a világ első 1 TB-os microSD kártyája

0

Némelyik okostelefon a gyári specifikációk szerint akár 2 TB-os memóriakártyát is fogad, és most egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy ezt ki is használhassuk, ugyanis bemutatták az első microSD kártyát 1 TB kapacitással.

A Western Digital alvállalata, a SanDisk volt az úttörő, ők alkották meg az első terabájtos microSD kártyát SanDisk Extreme UHS-I néven. Az elméleti maximális olvasási sebesség 160 MB/s, az írási pedig 90 MB/s, tehát a gyorsaságra nem lehet panaszunk, és a kártya az A2 minősítést is megkapta, vagyis alkalmas arra, hogy Android telefonba helyezve erről futtassunk appokat kellő sebességgel.

Az új 1 TB-os kártya áprilisban jelenik meg, és elsőként az USA-ban lesz kapható 449,99 dolláros áron, ami átszámolva 125 ezer Ft. Persze nem érdemes egyből a boltokba rohanni, hiszen a tavaly bemutatott 512 GB-os modell ára is egy év alatt 400 dollárról a felére esett.

Jó hír viszont, hogy akik 1 TB-os mobilt vesznek, azoknak így már akár 2 TB tárhely is lehet majd összesen a telefonjukban…

Via PocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid