Itt a világ első 1,5 TB-os microSD kártyája

0

Már több, mint 3 éve mutatták be a világ első 1 TB-os microSD kártyáját, de csak később váltak szélesebb körben is elérhetővé ezek a hatalmas kapacitású tárolók. Most elérkeztünk az újabb mérföldkőhöz, a Micron ugyanis előrukkolt egy 1,5 TB-os megoldással.

Az Embedded World 2022 kiállításon leplezték le a Micron új, 1,5 TB-os kártyáját, ami az ipari felhasználásra szánt i400 microSDXC csalásd legnagyobb kapacitású tagja.

A nagyjából 1500 GB-nyi adat tárolására alkalmas apró kártya 176 rétegű NAND memóriát használ, és elsősorban kamerás megfigyelőrendszerekbe ajánlják. Egyébként nem csak a kapacitás, hanem az élettartam is kiemelkedő, ugyanis folyamatos (24/7) videórögzítés mellett is kibírja legalább 5 évig a gyártó szerint. Nem mellesleg a kivitel vízálló és ütésálló, és egész nagy hőmérsékleti tartományban használható (-25°C és 85°C között).

Pontos sebességadatokat egyelőre nem tettek közzé, de a kártyán látható UHS-I U3 és A2 jelzések alapján valószínűleg erre sem lehet majd panaszunk.

Mivel ipari termékről van szó, jó eséllyel magánszemélyek számára nem is lesz elérhető az Micron új kártyája, de a későbbiekben bizonyára érkeznek majd más típusok is hasonló kapacitással, így csak idő (és pénz) kérdése, hogy akár 1,5 TB-tal is bővíthessük az okostelefonunk belső tárhelyét.

Forrás: Micron

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid