Ívelt LCD kijelzőt kaphatnak az olcsóbb Samsung mobilok

0

Több hír is szólt már arról, hogy a Samsung kicsit jobban ráfekszik a középkategóriára, és most úgy néz ki, hogy a csúcsmobiljaiknál elhíresült hajlított kijelzőt is megkapja majd az olcsóbb szegmens.

2014-ben indult útjára a Samsung által megálmodott “Edge” kijelző, amely mára már megszokott lett a gyártó felsőkategóriás készülékeinél. A legfrissebb tervek szerint hamarosan az olcsóbb telefonokban is találkozhatunk majd ezzel a megoldással, még ha csak sima LCD panelről is van szó az AMOLED helyett.

Egy éve adta be a dél-koreai vállalat az érdekes újításról szóló szabadalmi terveket, amelyeket éppen a múlt héten hagytak jóvá. Ezek egy LCD gyártási technológiáról szólnak, amelyben a hátsó üveg panelt egy műanyag megoldásra cserélnék, így a gyártási folyamat közben minden probléma nélkül hajlíthatóvá válik a kijelző.

Emellett még ellenállóbb lesz a külső behatásokkal szemben ez a kialakítás. A tervek szerint ez az újítás egyébként a később megjelenő hajlítható mobilok esetében is alkalmazható lesz, de egyelőre a Samsung csak a széleken hajlított kijelzőkre koncentrál, mint amilyet már a Galaxy S és Galaxy Note szériák esetében is láthattunk.

A Galaxy S10 Lite egyébként jó alany lett volna ennek szemléltetésére, ám az új technológia valószínűleg még nem áll készen a sorozatgyártásra, így minden bizonnyal maradnak a hagyományos lapos kijelzőnél.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid