Játékokkal bővül a YouTube app, de csak a Premium előfizetőknek

0

Amellett, hogy a YouTube bejelentette, hogy leszámol a reklámblokkoló bővítményekkel, elhangzott egy olyan igét is, mely szerint igyekeznek további funkciókat, extrákat adni a Premium szolgáltatás mellé, hogy a felhasználóknak még jobban megérje előfizetni. Az egyik ilyen új lehetőség a hozzáférés néhány játékhoz, amelyeket letöltés és telepítés nélkül is játszhatnak az előfizetők.

A YouTube Premium mellé érkező extra neve Playables, ez egy különálló szekció a YouTube alkalmazáson belül, vagy annak asztali verziójában. Egyes Premium-felhasználók már arról számolnak be, hogy értesítést kaptak, mely szerint a beállítások menüponton keresztül aktiválhatják az új opciót. A Playables révén hozzáférést nyerhetnek egy kisebb arcade játék könyvtárhoz, és az abban található címekkel üthetik el az időt, ha éppen nem videókat néznek.

Az előfizetők összesen 37 játékhoz férhetnek hozzá első körben, olyasmi címekre kell gondolni, mint az Angry Birds Showdown, szóval nem a legújabb konzolos játékok kerülnek a Playables kínálatába, sokkal inkább kisebb mobilos alkotások.

Viszont ezeket a címeket nem kell letölteni ahhoz, hogy játszani lehessen velük, az összes a telefonos applikációban vagy az asztali böngészőben fut. Hasonlót egyébként már a Netflixtől is láthattunk, a streaming előfizetés mellé ők mobilos játékokat adnak a felhasználóknak.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyire lesz sikeres ez az új lehetőség, de nagyon úgy tűnik, hogy még a YouTube berkein belül sem biztosak benne. A szolgáltatás a hivatalos leírás szerint 2024 március 28-ig lesz elérhető, valószínűleg ezután döntik el, hogy ez egy tartósan elérhető lehetőség lesz belőle, vagy csak egy korlátozott ideig futó, ideiglenes opció.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid