Javult a Huawei helyzete, visszavontak pár intézkedést

0

Az elmúlt 10 napban számos csapást kapott a Huawei, az USA kereskedelmi hivatalának hatására több nagy vállalat és szervezet is elfordult a kínai gyártótól. Most azonban páran visszavonták az intézkedéseket, így javulni látszik a Huawei helyzete.

Elsőként az SD Association vette vissza a Huaweit a tagjai közé, így mégis használhatják a Micro SD kártyákat a jövőben érkező mobiljaik, legalábbis jelen állás szerint. Persze mint ahogy azt már korábban is leírtuk, a gyártónak van saját fejlesztésű memóriakártyája (NM Card), tehát valószínűleg meglettek volna a szervezet nélkül is.

A Wi-Fi Alliance szintén visszavonta az intézkedéseit, vagyis a Huawei továbbra is beleszólhat majd a szabvány fejlesztési irányába, arról pedig nem is volt szó, hogy esetleg mellőzniük kellene a Wi-Fi használatát.

Ami pedig talán a legjobb hír, hogy a Bluetooth SIG sem válik meg a Huawetől, vagyis a jövőben is ugyanúgy megkaphatják a tanúsítványt a készülékeik, így nem maradnak Bluetooth nélkül a felhasználók.

Úgy néz ki tehát, hogy kisebb a gond, mint eddig hittük, persze azért az USA kereskedelmi tiltása továbbra is fennáll. Ha ezt nem vonják vissza, akkor még mindig lehetnek nehézségei a Huaweinek hardveres és szoftveres téren is.

Via AndroidPolice, HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid