Már készül a Sony Xperia F, a gyártó első hajlítható mobilja

0

A Sony igazából számos indok miatt méltó a tiszteletre mint okostelefon-gyártó, ám ezek közül az mindenképpen kiemelendő, hogy a vállalat mindig igyekszik a saját útját járni, és sokszor tettek már le egyedi termékeket az asztalra. A rossz nyelvek szerint ez manapság már nem annyira igaz, sőt, bizonyos hangok azt károgják, a cég le van maradva, és egyáltalán nem képes lépést tartani a mezőnnyel. Számukra lehet cáfolat a hír, mely szerint a Sony saját hajlítható kijelzős okostelefonon dolgozik.

A japánok első hajlítható mobilja valamikor jövőre landolhat a kezünkben, és ha minden igaz, Sony Xperia F névre fog hallgatni, ahol – SPOILERVESZÉLY – az “F” a hajlíthatóságra utal. És honnan lesz kijelző ehhez a telefonhoz? Erről a dél-koreai kollégák fognak gondoskodni, ugyanis a japánok mobilja Samsung gyártmányú, flexibilis OLED megjelenítővel kerül majd összeszerelésre. Formatervi infók egyelőre nem állnak rendelkezésre, viszont ha nem tévednek szivárogtatóink, akkor az ázsiai gyártó megtartja jelenlegi mobiljai 21:9-es képarányát. Hogy ez miért lesz jó? Sokan hajlítható telefonra, nem pedig egy flexibilis tabletre vágynak, és a Sony mobilja leginkább nekik kedvezhet a kompakt kialakítás révén. A megjelenítő vertikálisan hajlik majd, nem pedig horizontálisan, a Samsung Galaxy Fold és Huawei Mate X készülékektől eltérően.

Koncepció

Ami még szinte borítékolható, hogy az Xperia F belsejében lesz valamilyen 5G támogatással bíró modem. A japánok még nem jelentettek be egyetlen 5G-képes telefont sem, ugyanakkor arról már többször beszéltek a cég szószólói, hogy mennyire fontosnak tartják ezt az új hálózati infrastruktúrát, és mindenképpen szeretnék a kompatibilis technológiát alkalmazni mobiljaik esetében. Egy prémium kategóriás, hajlítható okostelefon abszolút méltó lehet egy 5G modemre. És mikor jöhet a Sony Xperia F?

A Sony szinte már hagyományosan az MWC kiállításon mutatja be friss portékáit, így aztán komoly esélye van annak, hogy jövő év februárjában leleplezik le saját válaszukat a hajlítható okostelefonokra, az éppen aktuális, tradicionális kialakítású zászlóshajó társaságában. Persze akkor sem lepődnénk meg, ha elhúzódna a fejlesztés, és csak később érkezne az újdonság.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid