JIMMY H10 Flex teszt – A világ legerősebb vezeték nélküli porszívója?!

0

A JIMMY a H10 Pro-ra a világ legerősebb vezeték nélküli porszívójaként hivatkozik. A 600 W-os motor 245 AW szívóteljesítményt biztosít, ami kategóriaelső érték. A JIMMY H10 Pro-nak van egy H10 Flex nevű verziója, együtt alkotják a gyártó zászlóshajó, Hercules csúcsszériáját. Mindkét gép azonos teljesítménnyel, hasznos kiegészítőkkel, ergonomikus kialakítással és a fejlett, intelligens funkciókkal rendelkezik, amelyek nemcsak nagy teljesítményűvé, hanem nagyon okossá is teszik a technikákat.

 • JIMMY H10 Flex megvásárlásához a H10FLEXDE kupon használatával, szállítási biztosítással 384,56 dollárra lesz szükségünk, ami 131 ezer forint.
 • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 munkanapon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás nem kötelező, de ajánlott!

Bevezető, tartozékok

A berlini IFA 2022-es kiállításon mutatta be a Xiaomi ökoszisztéma részeként tevékenykedő JIMMY a H10 Pro-t, amely a kategória teremtő, etalonnak számító Dyson csúcsmodelljénél is nagyobb teljesítményt kínál az ígéretek szerint. A 245 AW szívóteljesítmény gyakorlatilag minden más jelenleg forgalomban lévő vezeték nélküli porszívót felülmúl, a Dyson V15 például 240 AW-os motorral rendelkezik. Legújabb tesztalanyunk, a testvérmodell H10 Flex azonos teljesítmény mellett sokkal barátságosabb árért egy picit kisebb akkumulátort, egyszerűsített okos funkciókat, és az álló porszívótartó helyett falra szerelhető tartókonzolt ad cserébe.

A JIMMY 29 éve tevékenykedik a takarító gépiparban, jelenleg a világ egyik legnagyobb porszívót fejlesztő és gyártó cégekként tartják számon. A márka már hozzászoktatott minket ahhoz, hogy jól elkészített és felszerelt állóporszívókat kínálnak az egyik legjobb ár-teljesítmény aránnyal. A H10 Flex, ahogyan a Pro modell is automatikus szívóerő állítással, LED-kijelzővel, intelligens porérzékelővel és 90°-ban hajlítható hosszabbító csővel örvendezteti meg leendő vásárlóit.

A JIMMY H10 Flex egy szép nagy színes és informatív dobozban érkezett, sok-sok kiegészítővel. A pakk az alábbi kellékeket tartalmazza:

 • JIMMY H10 Flex porszívó
 • 90°-ban fel-le forgatható alumínium hosszabbító cső
 • elektromos szőnyeg- és padlótisztító fej LED világítással
 • atkaeltávolító motoros fej
 • vékonyított, hajlékony résszívó fej LED lámpával a végén
 • 2 az 1-ben kefés fej
 • puha sörtés kefe
 • sarokcsatlakozó
 • falra szerelhető tároló a hozzá való tiplikkel, csavarokkal
 • EU szabványos töltőfej
 • használati útmutató

Kialakítás

A porszívó kialakítása kétségtelenül modern, de különbözik a versenytársaktól. A hasonló termékekkel ellentétben a por- és szennyeződéstartály a motorhoz képest keresztirányban van elhelyezve. A gyártó szerint a szabadalmaztatott vízszintes kettős ciklon technológiájuk hatékonyan választja el a port a levegőtől és csökkenti a szívási veszteséget, valamint az eltömődés esélye is minimális.

Az anyagfelhasználat tekintetében a JIMMY H10 Flex fém és műanyag alkatrészekből készülAz összeszerelés kiváló, az anyagok tartósak és ellenállók, nincs recsegés-ropogás. A tipikus reteszelő mechanizmusnak köszönhetően minden tartozék szilárdan illeszkedik a szívótesthez és a fel-le, illetve szétszerelésük valóban nagyon egyszerű.

A H10 Flex súlya 1944 gramm, a klasszikus pisztolymarkolat és az alsó részen elhelyezett, kivehető akkumulátor miatt nagyon jó a súlypont, illetve a fogásérzet, kényelmesen használható a napi takarítás során.

A ház felső részén helyezték el a be-/kikapcsoló és módválasztó gombot. Négy teljesítményszint van: Eco, Auto, Turbo és Max. Automatikus módban a Jimmy H10 Flex Hercules automatikusan beállítja a teljesítményt a padló típusának és a szennyeződés mennyiségének megfelelően. Ez lehetővé teszi az akkumulátoros energia intelligens használatát.

A gombok mögött egy LED kijelző található, amelyen látható a hátralévő üzemidő, a kiválasztott mód, a porkoncentráció és az értesítések, mint például elakadt hengerkefe vagy koszos szűrő jelzés. A porérzékelő méri a porkoncentrációt, ha a LED színes fénycsík pirosra vált, az nagyon szennyezett, ha pedig kékre, akkor azt jelenti, hogy a felület tiszta, ez irtó menő ficsőr és még profibbá teszi a takarítást elméletben. Azonban itt felfedezhető a tervezés közbeni ,,mérnök vagyok, bízhatsz bennem” effektus. Használat közben pont nem látható a kijelző felső részén elhelyezett, szennyeződés mértékét mutató piros, illetve kék LED csík. Ellenben, ha takarítás közben jön át a szomszédasszony, és éppen szemben áll meg a Herculessel, akkor ő gyönyörű szépen látni fogja az intelligens porérzékelő LED visszajelzését, és sárgulni fog az irigységtől.

A porszívó meghatározó eleme a portartály és a szűrési technológia. Az előbbi, vagyis a porgyűjtő 0,6 literes, kicsit nagyobb, mint azt a vetélytársaknál megszoktunk, szóval fér bele ,,dzsuva” rendesen.

A tartály kiürítése gyorsan és egyszerűen, egyetlen kattintással elvégezhető, ez praktikus, okos és higiénikus megoldás. A géptestről egyetlen mozdulattal leválasztható a tartály, így annak takarítása pofonegyszerű.

A kiáramló levegő egy professzionális ciklonleválasztó módszerrel van szűrve. A rendszer 4 lépcsős szűrő rendszert tartalmaz, szabadalmaztatott vízszintes kettős ciklon technológiával, így gyakorlatilag ,,hegyi levegő” áramlik ki a gépből. A porszívó működési elve egyszerű, nagyjából az összes vezeték nélküli állóporszívó a brit feltaláló, Sir James Dyson által szabadalmaztatott technológiát használja. Egy motoros hengerkefével felgyorsítják a levegőt, majd azt ciklon szűrőrendszeren áteresztve, a centrifugális erő hatását is felhasználva a tartályba gyűjtik a felszívott koszt.

Tesztüzem

A porszívózás egyszerűen zseniális ezzel a berendezéssel, a Hercules tényleg találó utónév. A 600 W-os (névleges teljesítmény 650 W) kefe nélküli motor rekord nagy, 245 AW-os szívóerőt képes produkálni, ami gyakorlatilag minden más jelenleg forgalomban lévő vezeték nélküli porszívót felülmúl. Kerberosz, az alvilági három fejű kutyája ellen azért kevés lenne a power, de Maxi-dakszlit lehet fel tudná szippantani Max fokozatban ez a takarító erőgép. A mitológiát és a viccet félretéve, a modernizált Hercules még Eco módban is képes volt kiszívni a piszkot a 10 mm-es nyílásokból.

A JIMMY H10 Flex másik erőssége minden bizonnyal a hihetetlen rugalmasságban rejlik, amelyről a versenytársak csak álmodoznak. Egy gomb megnyomásával 90°-ban behajlíthatjuk a szívócsövet, így az kényelmesen becsúszik a bútorok, ágyak és kanapék alá anélkül, hogy nekünk a fájós derekunkkal hajlonganunk kellene. Fontos, hogy a szívóteljesítmény néhány százalékos akkumulátor töltöttség mellett sem csökken – az elejétől a végéig ugyanaz. Arra is felhívnánk a figyelmet, hogy még a sarkokban és a szegélylécek közelében is tökéletesen porszívózik Flexi-barátunk, sőt olyan területeken is, ahol más hasonló termékek és a versenytársak bizonyos esetekben megküzdöttek.

A 30 watt teljesítményű motoros fej – amelyhez van külön padló- és szőnyegtisztító kefe –, lesz a legtöbbet használt komponens. Nagy plusz az elektromos kefe elején (a henger felett) elhelyezett LED világítás – lehet, hogy nem ez a legerősebb megvilágítás, amit porszívóban láttunk -, de igy is nagyon jól látható a lerakódott por. Azért a Dyson V15 Detect Slim Fluffy Optic elektromos kefe zöld háttérvilágítása komolyabb megoldás – de kell az nekünk?

Korábban a porérzékelő LED csík elhelyezése miatt már leszidott tervezőket ezúttal megdicsérjük. Bár nem hinnénk, hogy a JIMMY mérnökeinek fejéből pattant ki az ötlet – a Xiaomi univerzumban mintha már láttunk volna – a szőnyeg tisztító kefén, a gumi csíkok mögé fésű sávot helyeztek el, ami megakadályozza a hajszálak feltekeredését. Az ötlet is jó, és ez gyakorlatban is működik, nem kell a feltekeredett haj, illetve cérnaszálakkal küzdenünk.

Ha kisállattartóként vagy allergiásként elkövettük volna azt a galádságot, hogy nem szereztünk még be egy saját Terminátort, akkor az atkaeltávolító motoros fejjel hamarosan jó barátságban leszünk.

A JIMMY kínálatában is van speckó atkaeltávolító, amely szintén tavaly az IFA-n debütált, a H10 Pro társaságában. Egyébként jól funkcionál a H10 Flex 5 W-os, atkagyilkos feje, de a Smarock S10 Pro azért még jobban.

Kimondottan tetszett a hajlékony résszívó fej, a végére szerelt LED lámpa pedig remek ötlet. A sarokcsatlakozó szintén szuper találmány, a 2 az 1-ben kefés fejnek és a puha sörtés kefének nagyfokú rugalmasságot biztosít.

Üzemidő, összegzés, ár

A cég Eco módban akár 80, Turbó üzemmódban 22 perces autonómiát deklarál, de csak a motoros fejek nélkül, a másik három fejet használva. A szőnyeg- és padlótisztító, illetve az atkaeltávolító motoros fejjel:

 • Eco módban 50 perc
 • Turbó üzemmódban 18 perc
 • Max módban 8 perc
 • Auto módban körülbelül 22-25 perc

Röviden, valóban kiváló üzemidőről beszélünk elméletben, de mi a helyzet a valós felhasználás közben? A gyakorlat nem hazudtolja meg az elméletet, Turbó és Max módban is hozta a gyártó által megadottat. Valószínűleg ECO üzemben is tudja, amit kell, nem mértük le külön.

A legtöbbet azonban Auto módban használtuk, soha nem kellett kézzel állítani a szívóerőt. Elég intelligens a szerkentyű ahhoz, hogy önállóan szabályozza magát a porérzékelő technológiának köszönhetően, amely érzékeli a szennyeződés mennyiségét vagy a porszívózandó padló/szövet típusát. Természetesen az üzemidő minden lakásban más és más lesz, nálunk 22-25 perc jött ki. A maximális szívóerőn mért 82 decibeles zajterhelés eléggé hangos, de Auto módban használva 65-72 decibel, ami jóval csendesebb.

A takarítás minősége a legmagasabb szinten van, a rekorderősségű szívóerőnek köszönhetően a vastag szőnyegek sem okoznak gondot, a sarkokban és a szegélylécek közelében alapos munkát végez, nincsenek vakfoltok és a hengerkefére felcsavarodó hajszálak. Az egy mozdulattal eltávolítható portartály is kellően nagy, és a szűrőrendszer is könnyen takarítható, vízben elmosható.

Az energiát 8 darab 18650-es, 2500 mAh-s akkumulátorcella szolgáltatja. Az 1%-ra lemerült porszívó feltöltéséhez a mellékelt 20,5 wattos töltővel, 4 óra és 2 perc szükségeltetett, ezalatt 83 Wattóra [Wh] energiát vettünk ki a Power Station 230 Voltos konnektorából.

Nem igazán hagy sok támadási felületet a H10 Flex, de azért nekünk lenne pár ötletünk a tökéletesítéséhez. Elsőként a teljes feltöltéshez még mindig 4 órára van szükség, és itt mutatkozik meg az előnye az elektromos szerszámokból származó rendszerakkumulátorral ellátott porszívóknak, például a Bosch 18 V-os akkumulátor-rendszerének, amelyek 1 óránál rövidebb idő alatt töltődnek fel egy gyorstöltőn, és fillérekbe kerülnek. Ezért egy tartalék akkumulátor a csomagban kaján vigyort csalna az arcunkra, és persze egy pót HEPA szűrő is feledtetné minden bajunkat. Például azt, hogy a porérzékelő LED csík rossz helyen van, takarítás közben csak bizonyos szögekben látszik.

Külsőleg valószínűleg a Philips 8000-es sorozatát mutogatnánk inkább az ismerősöknek, mert az jobban néz ki, de a maximális teljesítmény alig fele a Jimmy H10 Pro hatékonyságának – a Philips egyébként nem adja meg a fő paramétereket, mint például a szívóerőt vagy a motor teljesítményét, hanem csak a levegő áramlását liter/percben (cseles).

A JIMMY H10 Flex esetében egy olyan vezeték nélküli porszívóról beszélünk, amely Max módban gyakorlatilag megállíthatatlan. A cég fejlesztési munkája példaértékű, és tekintve, hogy egy csúcskategóriás Dyson árának közel felébe kerül, erősebb, és sokkal több kiegészítőt tartalmaz a doboza. Röviden, nem csak kényelmesebbnek tekinthető, mint az angol megfelelője, hanem dinamikusabbnak és különböző helyzetekben használhatóbbnak is. Mi mást akarhatnánk? A JIMMY H10 Flex határozottan az egyik legjobb a piacon 2023-ban, ha nem a legjobb.

JIMMY H10 Flex megvásárlásához a H10FLEXDE kupon használatával, szállítási biztosítással 384,56 dollárra lesz szükségünk, ami 131 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 munkanapon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás nem kötelező, de ajánlott!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid