Jobb hardverrel és gyorsabb töltéssel jöhet a Xiaomi 12T

0

A Xiaomi 12 mobilok egy ideje már Európában is kaphatók, de a Snapdragon 8 Gen 1-gyel kapcsolatos melegedési és hatékonysági problémák beárnyékolják kicsit a két csúcsmodell karrierjét, ezért a legjobb vételnek pont az olcsóbb 12X verzió tűnik, amiben Snapdragon 870 dolgozik. Most viszont hírek érkeztek a Xiaomi 12T-ről, ami egy valódi zászlóshajó lehet, frissített processzorral.

Az egyik ismertebb szivárogtató szerint már készül a Xiaomi 12T, amiben a TSMC által gyártott Snapdragon 8+ Gen 1 dolgozik majd. Ez az ígéretek szerint nem csak gyorsabb, hanem jóval hatékonyabb is, mint a sima 8 Gen 1. A CPU és a GPU elvileg 10%-kal teljesít jobban, a fogyasztás pedig 20%-kal csökkenhet megegyező teljesítmény mellett.

A további várható jellemzők között szerepel a 120 Hz-es AMOLED kijelző, a 8 GB RAM (de akár 12 GB-os verzió is jöhet), a 128 vagy 256 GB tárhely, az OIS-szel ellátott kamera, illetve a 120W-os gyorstöltés. Utóbbi bár a Xiaomi 11T-hez képest nem jelent előrelépést, de a Xiaomi 12-höz képest igen, hiszen ez utóbbi 67 W-tal tölthető.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik a Xiaomi 12T, de bonyolítja a helyzetet, hogy egy Xiaomi 12S-re is számítunk. A legvalószínűbb az, hogy az S modell lesz a Xiaomi 12 közvetlen utódja, illetve frissített változata, a T jelű pedig egy valamivel megfizethetőbb alternatíva lehet a csúcshardverre vágyó felhasználóknak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid