Jöhetnek az akár 60 perces videók is a TikTokra

0

A TikTok egy rövid videós platformnak indult, és nagyrészt még most is az, de az elmúlt évek során folyamatosan növelték a tartalmak maximális hosszát. A legfrissebb hírek szerint a vállalat a YouTube konkurenciája szeretne lenni, és emiatt már tesztelik az akár 60 perces videókat.

A TikTok a néhány másodperces videókkal lett népszerű, és sokan talán már nem is emlékeznek rá, de az induláskor még 15 másodperc volt a limit, nem lehetett ennél hosszabb tartalmakat feltölteni. Ezt azóta többször megnövelték, legutóbb 10 percre, vagyis már jóval hosszabb videók is engedélyezettek.

Ugyanakkor sokszor a 10 perces korlát sem elég, sok olyan tartalom van, ami ennél hosszabb, és ezeket jelenleg csak több részletben lehet feltölteni a platformra, ami elég macerás. Éppen ezért a vállalat bizonyos régiókban már teszteli az ennél hosszabb videókat, a felhasználóknak ugyanis lehetővé tették az akár 60 perces felvételek feltöltését.

A TikTok szerint az alkotók gyakran megjegyzik, hogy több időt szeretnének olyan dolgokra, mint például főzési bemutatók, szépségápolási anyagok, oktató videók, humoros tartalmak és hasonlók. Ez tehát a platform válasza ezekre a kérésekre.

Arról még nincs hír, hogy mikor vezetik be szélesebb körben is a hosszabb időkorlátot, de jó eséllyel előbb-utóbb nálunk is megjelenik ez a lehetőség.

Van egy másik újítás is egyébként, amin a TikTok dolgozik, és ez is a YouTube-hoz hozná közelebb az appot. Szeretnék megoldani, hogy fektetett módban is használható legyen az alkalmazás, lehessen nézni így teljes képernyősen a videókat, illetve böngészni közöttük.

Érdekes egyébként, hogy miközben mindenki a TikTok rövid videós formátumát másolja (Facebook, Instagram, YouTube, stb.), eközben ők igyekeznek a YouTube babérjaira törni, és átcsábítani a felhasználókat, illetve a tartalomgyártókat a hosszabb videókkal.

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid