Jön az egyszerű adatmegosztás Android és Windows között

0

Az Apple készülékek népszerű AirDrop funkciójához hasonló az Androidra bevezetett Nearby Share, amit hamarosan bizonyos Windows eszközök is támogatni fognak.

A Nearby Share az Android 11-gyel került bevezetésre 2020 augusztusában, de egészen az Android 6.0-ig visszamenőleg megkapták a telefonok. A lényege nagy egyszerű: a közelben lévő készülékekre tudunk vele különféle fájlokat (képek, dokumentumok, stb.) küldeni az Android megosztás menüjét használva.

A funkció eddig csak Android készülékek (és Chromebookok) között működött, de hamarosan Windows eszközökre is kiterjesztik. Nem kell többet emailben elküldened magadnak egy-egy fotót, sokkal egyszerűbben fog működni a dolog. A megosztásnál kiválaszthatod majd a közelben lévő PC-ket és laptopokat, és már lehet is küldeni a fájlokat.

A Google már javában együtt dolgozik az Acerrel, a HP-vel és az Intellel, hogy elérhetővé tegyék ezt a lehetőséget Windows eszközökön, és elvileg még idén meg is jelenik a funkció. Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen PC-ken és notebookokon fog működni, de bízunk benne, hogy szélesebb körben is bevezetik, és nem csak az újabb modelleken lesz használható.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid