Új megoldást védetett le a Huawei a Hold fotózására

0

A Huawei nemrég egy új szabadalmat jelentett be, ami a mobilos fotózással kapcsolatos, és egy olyan megoldás szerepel benne, amivel a Holdról lehet jó képeket lőni.

A Huawei egyes telefonjai már eddig alkalmasak voltak a Hold fotózására, most azonban egy új szabadalmat védetett le a vállalat ezzel kapcsolatban, amit a jövőbeli csúcsmodelleknél alkalmazhatnak. A bejelentés “holdfotózáshoz használt módszer és elektronikus eszköz” címen fut, és a lényege, hogy mindenféle profi szaktudás nélkül lehessen kristálytiszta és gyönyörű képeket készíteni a Holdról.

A megoldás normál fotózási módban működik majd, tehát semmit nem kell hozzá állítani. A rendszer automatikusan felismeri a Holdat, és magától belép egy speciális holdfotózási üzemmódba. Ezután a kamera a Holdra fókuszál, és már az előnézeti képen is jól látható lesz az égitest.

A fotózás során a kamera több képet is készít, különböző expozíciós paraméterekkel, és ezekből összesíti a végleges fotót, ami kristálytiszta és világos lesz.

A leírás alapján sokban hasonlít az új megoldás arra, amit eddig is használt a Huawei, de valószínűleg ez egy továbbfejlesztett technológia. A pontosabb részletek azonban egyelőre nem ismertek.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid