Jön a Samsung első 5 hátlapi kamerával szerelt telefonja

0

Bár nyilván nem a kamerák száma a meghatározó egy telefon fotós képességeinél, azért egyértelmű a tendencia, a gyártók igyekeznek egyre több szenzort szerelni a készülékeikre. Akad már néhány modell öt darab hátlapi kamerával, és úgy néz ki, hogy hamarosan a Samsung is beáll a sorba.

Friss dél-koreai értesülések szerint a Galaxy A72 lesz az első Samsung telefon, amelynek 5 hátlapi kamerája van. A fő szenzor 64 MP-es lehet, ehhez jön egy 12 MP-es ultraszéles látószögű egység, egy 8 MP-es telefotó kamera 3x optikai zoommal, valamint két darab 5 MP-es szenzor, az egyik a makrófotókhoz, a másik pedig a mélységet érzékeli majd.

Csak egy koncepció

A mobil kamerarendszere sokban hasonlíthat a 4 szenzoros Galaxy A71-re, de kiegészül a telefotó egységgel, ami az elődben nem volt meg. Nem mellesleg ez a zoom kamera ugyanaz lehet, mint ami a nemrég debütált Galaxy S20 FE-ben van, ami azt jelenti, hogy lesz benne optikai képstabilizátor is, így nem csak az első 5 kamerás, hanem az első OIS-es Galaxy A mobil is lehet majd egyúttal az A72.

Az előlapon egyébként marad a szimpla kamera, ami 32 MP-es fotókat készít majd. A Galaxy A72 valamikor jövő év elején jelenik meg a hírek szerint, valószínűleg januárban, és vele együtt érkezhet a Galaxy A52 is.

A két előd, vagyis az A51 és az A71 az idei év legnépszerűbb Samsung mobiljai voltak, óriási mennyiséget adott el belőlük a gyártó, tehát nagy valószínűséggel az új modellek is kapósak lesznek.

Egyébként érdekes belegondolni, hogy milyen gyorsan szaporodtak meg a kamerák a telefonok hátlapján, a Samsung például mindössze három éve mutatta be az első duál kamerás telefonját, ami a Galaxy Note 8 volt.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid