Tévékre is megérkezett az Android 11

0

Nem sokkal a normál Android 11, valamint a gyenge telefonokra szánt Android 11 Go Edition után megérkezett az új rendszer tévékre szabott változata is.

A Google tehát bejelentette az Android TV legfrissebb, 11-es verzióját, amelyben számos újítás megtalálható a mobilos Android 11-ből, de az egész rendszer természetesen a tévékre van szabva.

Javult például a teljesítmény, különösképpen a memóriamenedzsment, de legalább ilyen jelentős változások történtek a személyes adatok védelmében, megújult ugyanis az alkalmazásengedélyek rendszere, és most már lehet egyszeri hozzáféréseket is adni az appoknak olyan dolgokhoz, mint például a mikrofon.

Említést érdemel még az új Auto Low Latency Mode, amit az alacsony késleltetésű tartalmakhoz hoztak létre, de ennél talán fontosabb, hogy már sokkal többféle gamepad támogatott, ami jól jöhet majd például a Google Stadia játékplatform használatakor.

A Google szorosan együttműködik a tévégyártókkal annak érdeképeb, hogy minél több készülék megkaphassa az új Android TV rendszer, az újabb modellek közül pedig sok már alapból ezzel érkezik majd. Természetesen a egyes TV-okosítókra is várható a frissítés, de azt sajnos nem tudni, hogy mely típusok kapják meg, ezeknél azért nem jellemző túlzottan komoly támogatás.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid