Jön a Samsung Galaxy Tab S6 Lite, íme pár kép és a főbb jellemzők

0

Ami az Android operációs rendszert futtató táblagépek világát illeti, nagyjából megkerülhetetlen a Samsung neve. A Galaxy Tab S6 az egyik legjobb tablet jelenleg, és hamarosan egy olcsóbb, Lite változatot kaphat korrekt középkategóriás jellemzőkkel.

A készülék egyértelműen a Galaxy Tab S5e frissítésének lesz tekinthető, és egy nagyjából 400 eurós áron kerülhet forgalomba nálunk a kontinensen. A táblagépet a korábbi hagyományokkal ellentétben nem egy bemutatón, hanem online fogják bemutatni, nyilvánvalóan a koronavírus járvány miatt. A WinFuture értesülései szerint a Galaxy Tab S6 Lite egy kellemesen méretes, 10,4 colos LCD képernyővel igyekszik magára vonni a tekinteteket, és nem is lesz igazán nehéz dolga, köszönhetően a 2000 x 1200 pixeles felbontásnak és a felsőkategóriás termékeket idéző, vékony kijelző körüli kereteknek.

Az eddigi értesülések alapján a készülék már gyárilag Android 10 operációs rendszert fog futtatni, amelyet a Samsung saját fejlesztésű felhasználói felülete, a One UI 2.1 öltöztet és lát el teljesen egyedi funkciókkal. A Galaxy Tab S6 Lite támogatni fogja az S Pent is, ami szintén inkább a prémium Samsung készülékek jellemzője szokott lenni. Azt mondjuk egyelőre nem tudni, hogy a méltán híres érintőtoll részét képezi-e a táblagép csomagolásának, avagy külön lesz beszerezhető, reméljük az előbbi mellett döntenek a vállalat fejesei. A középkategóriás tablet energiaellátását egy 7040 mAh kapacitású akkumulátor végzi majd, egyébként pontosan ekkora aksi van a Galaxy Tab S6 és a Galaxy Tab S5e burkolata alatt is. A mostani hírek értelmében a készülék 467 grammot fog nyomni, és mindössze 7 mm vastag alumínium házba kerülnek majd a hardveres komponensei.

A Samsung Galaxy Tab S6 Lite hátoldalára egyetlen 8 megapixeles kamera kerülhet, míg a képernyő felőli oldalon egy 5 megapixeles képrögzítő egységet vehetünk igénybe, ha önarcképeket szeretnénk készíteni, vagy videóchatelni akarunk. A WinFuture úgy tudja, hogy a tablet belsejében Exynos 9611 lapkakészlet végzi majd a számításokat, ez pontosan ugyanaz a chipset, ami a Galaxy A51-et működteti. Az operatív memória kapacitása 4 GB, a belső tárhely mérete pedig 64 GB, de állítólag lesz egy 128 GB-os kiszerelés is, ám teljesen mindegy, hogy melyiket választjuk, mindegyiket lehet majd bővíteni micro SD kártya segítségével. A Samsung Galaxy Tab S6 Lite kapható lesz Wi-Fi-s és LTE modemmel felszerelt változatban is, állítólag mindkét verziót ellátják NFC chippel. A bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid