Jön a teljesen megújult, kisebb és gyorsabb Facebook Messenger, csak egy gond van vele…

0

Nemrég tartották meg a Facebook 2019-es F8 fejlesztői konferenciáját, amelyen rengeteg érdekes újításról szó esett. Változni fog a Facebook és a Messenger is többek között, utóbbit például teljesen újraírják az alapoktól.

Ahogy évről évre egyre csak bővült a Messenger funkcionalitása, úgy vált egyre nagyobbá, bonyolultabbá és erőforrás-igényesebbé az alkalmazás, aminek érthető módon nagyon sokan nem örültek. Ezt a Facebook is megérezte, ezért most bejelentették, hogy van egy “LightSpeed” néven futó projektjük, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy a gyökerektől újraírják a Messengert, hogy sokkal kisebb és gyorsabb legyen.

Most 100 MB-nál is több helyet igényel a telepítés pillanatában a Facebook csevegője, ám a tervek szerint ezt 30 MB alá fogják csökkenteni. Emellett a sebességen is sokat javítanak, az ígéretek szerint bőven 2 másodperc alatt fog betöltődni az app. Mindez nagyon jól hangzik, ám a hivatalos közleményben nem esik szó arról, hogy ez pontosan melyik platform(ok)ra vonatkozik. A The Verge azonban úgy tudja, hogy mindez egyelőre csak iOS-en valósul meg, mivel Androidra már 2015 óta elérhető a Messenger Lite.

Való igaz, hogy az androidos felhasználók választhatják a csevegő könnyített verzióját is, csakhogy ebből rengeteg funkció hiányzik, így a többség inkább marad az alap Messengernél, ami sokszor lassú és erőforrás-zabáló. Az iOS-felhasználók viszont megkapnak majd minden fontos funkciót, csak egy sokkal modernebb, gyorsabb formában.

Persze nincs még minden remény veszve, egyelőre elég ködösek a Facebook tervei. Inkább csak fejlesztési irányokat határoztak meg, de arról nem esett szó, hogy mi mikor lesz elérhető, és pontosan milyen formában. Azt már eddig is megszokhattuk, hogy iOS-re sok esetben hamarabb jelennek meg dolgok, így még van rá esély, hogy később az androidos Messenger appot is rendbe teszik.

Egyébként rengeteg egyéb újítás lesz, amelyekből az Android-felhasználók is profitálhatnak. Lesz például egy külön szekció az appon belül a közeli ismerősöknek és családtagoknak, valamint egy közös videónézési lehetőséget is tervez a Facebook, ami állítólag olyan lesz, mintha egy nappaliban ülnénk a barátainkkal. Nagyobb hangsúlyt kap továbbá a titkosítás, a közösségi oldal szeretné alapértelmezetté tenni ezt a csevegéseknél.

További érdekesség, hogy jön a különálló Messenger alkalmazás asztali gépekre (Windows és MacOS).

Via GSMArena, AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid