Jönnek a grafén akkumulátorral szerelt Samsung mobilok

0

A Samsung hatalmas pénzeket öl a grafénalapú akkumulátorok kutatásába, és úgy tűnik, hogy közel a cél, ugyanis a legfrissebb hírek szerint már jövőre elkezdik okostelefonokban használni az új technológiát.

A jelenlegi líthium-ion aksiknak elég komoly korlátai vannak, és emiatt nem is igazán volt fejlődés mostanában a mobilok üzemidejét illetően. A nagy áttörést a grafénalapú telepek hozhatják meg, amelyek 45%-kal megnövelt kapacitásra képesek azonos méret mellett, ráadásul 5-ször gyorsabban tölthetők. Ez azt jelenti, hogy egy óra helyett mondjuk 12 perc alatt 100%-ra lehet tölteni egy ilyen akkut. Ha pedig ez még nem lenne elég, sokkal tartósabbak és biztonságosabbak is a grafénalapú akkumulátorok.

A legfrissebb hírek szerint a Samsung már jövőre elkezdheti alkalmazni az új technológiát az okostelefonjainál, de arra sajnos nem mutatnak jelek, hogy a Galaxy S10-be bekerülne az újítás. Lehetséges, hogy a Galaxy Note 10 lesz az első ilyen mobil, de egyelőre semmi biztosat nem tudunk mondani ezzel kapcsolatban. Az viszont már önmagában remek hír, hogy közel a régóta várt áttörés az akkumulátortechnológiában.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid