Megnövelt teljesítménnyel és tripla kamera támogatással érkezett a Snapdragon 675

0

Szép csendben megérkezett a Qualcomm legújabb chipje, a Snapdragon 675, amely a középkategória felsőbb szegmensébe sorolható, és a jobb teljesítmény mellett egy sor újítást ígér.

A Snapdragon 600-as széria legújabb tagja első ránézésre nagyon ígéretesnek tűnik. A CPU a Kyro 460-as architektúrára épül, amely két darab vadonatúj, nagy teljesítményű Cortex-A76-os magból és hat takarékosabb Cortex A55-ös magból áll. Ezek sebessége maximálisan 2.0 GHz, illetve 1.78 GHz lehet, ami összességében egy 20%-os gyorsulást jelenthet majd az előd 670-hez képest.

Érdekes módon nem az Adreno 615-es GPU-val szerelték, hanem a 612-es változat került bele. Ez egy minimális visszalépés, ám még így is sokkal erősebb, mint a Snapdragon 660-ban teljesítő Adreno 512-es chip. Meglepő módon a Qualcomm így is magasabb fps-t és jobb játékteljesítményt ígér, ami valószínűleg Cortex-A76-os magoknak, és a modernebb, 11 nm-es gyártástechnológiának köszönhető. Jó hír továbbá, hogy a 120 Hz-es kijelzőket is támogatja az új lapka.

A Qualcomm 250L ISP-vel javulhatnak a kamerás képességek, legyen szó akár nappali, akár éjszakai fotózásról. Támogatottak a tripla kamerás megoldások is, és olyan fícsöröket tesz lehetővé, mint a feljavított portré mód, a 3D arcfelismerés, vagy a 480 fps-sel készült videófelvétel 720p-s felbontás esetén.

A mesterséges intelligencia terén nagyjából 50%-os a javulás. A hardver akár a fotó és videó felvételekből is képes tanulni, de a felhasználó hangjának analizálásban és az akkumulátoridő optimalizálásában is remek eredményeket tud felmutatni.

A chip máris elérhetővé vált a gyártók számára, és várhatóan már 2019 elején megérkeznek majd az első Snapdragon 675-ös chippel szerelt mobilok.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid