A jövő évi iPhone a Galaxy Note 20 Ultra kijelzőtechnológiájával jöhet

0

A Galaxy Note 20 Ultra kijelzője egy teljesen új technológiát használ, aminek köszönhetően a 120 Hz-es képfrissítés nem csökkenti annyira az üzemidőt, mint más készülékek esetében. A legfrissebb hírek szerint jövőre az Apple is lecsaphat a Samsung megoldására.

Míg a Galaxy S20 modellek OLED kijelzője egy hagyományos, LTPS (low-temperature polycrystalline silicon) technológiát használ, addig a Galaxy Note 20 Ultra egy teljesen új, LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) megoldást kapott, ami sokkal takarékosabban képes a nagy képfrissítésre.

A Note 20 Ultra esetében egyébként teljesen dinamikusan változik a képfrissítés, a 120 Hz a maximum, de például egy statikus képnél akár egészen 1 Hz-ig is csökkenhet. Az aktuális érték mindig az éppen nézett tartalomhoz igazodik, így nincs fölösleges fogyasztás.

Bár a Galaxy Z Fold 2 specifikációt még nem tették közzé, ez lehet a második telefon, ami LTPO OLED kijelzővel bír, a hajlítható belső panel itt is hasonlóképpen tudja a 120 Hz-et.

Friss jelentések szerint az Apple szintén ezzel a megoldással készítene 120 Hz-es iPhone-okat jövőre, és a Samsungtól fogják majd beszerezni a paneleket. A hamarosan érkező új iPhone 12 modellek viszont még szinte biztosan normál, 60 Hz-es megjelenítőt kapnak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid