A Xiaomi vezérigazgatója tisztázta, mi lesz a Mi MIX széria sorsa

0

Két témakör van, amivel a leggyakrabban “zaklatni” szokták a Xiaomi fejeseit, az egyik egyértelmű, a Mi MIX okostelefon széria folytatásáról szeretnének többet tudni a rajongók, a másik pedig az, hogy akkor most mi van a házon belül fejlesztett Surge processzorokkal, készül-e még újabb modell, vagy örökre véget ért ez a projekt? Lei Jun, a gyártó vezérigazgatója nemrégiben a kínaiak kedvenc közösségi oldalán a Weibón válaszolt ezekre a kérdésekre.

A rangos úriember nyilatkozata szerint a Mi MIX mobilok pályafutása nem ért véget, a széria jelenleg egyfajta sztázisban van. Mivel óriási elvárás alakult ki ezekkel a prémium mobilokkal kapcsolatban, egyelőre inkább félretették a projektet egy kis időre.

A gyártó szakemberei nem voltak teljesen biztosak abban, hogy a fejlesztés milyen irányba tart, így aztán fogták magukat, és visszatértek a tervezőasztalokhoz. Ami minket ebből igazán érint, az az, hogy a Mi MIX készülékek nem tűntek el örökre a süllyesztőben, a szériának lesz folytatása, de hogy mikor, arról nem esett szó.

Xiaomi Mi MIX Alpha

Azt már csak zárójelben említjük meg, de valószínűleg a koronavírus-járvány sem tett túl jót a Xiaomi háttérben zajló projektjeinek. Lei Jun erről ugyan nem, de arról beszélt, hogy a Mi MIX Alpha nem kerül majd tömeggyártásba, mert az egyedi, a készüléket szinte teljesen körülvevő megjelenítő nagy számban történő előállítása túl nagy kihívást jelent számukra. A készüléket korábban már limitált mennyiségben hozzáférhetővé tették, de a cégnek az a célja, hogy egy sokkal elérhetőbb – és vélhetően földhözragadtabb – Mi MIX mobilt tudjanak az asztalra letenni.

A Mi MIX telefonokon kívül a legnagyobb érdeklődést a kínai cég saját fejlesztésű Surge lapkáit övezi, róluk is sokan kérdezősködtek a rajongók közül. Lei Jun beismerte, hogy miután 2017-ben az első generációt összehozták, gondjaik támadtak a chipset gyártással, ugyanakkor biztosított mindenkit, hogy ezt a fejlesztést sem kukázták, és szeretnének a jövőben is Surge lapkakészlettel felszerelt készülékeket piacra dobni.

Az első (és jelenleg egyetlen) házon belül fejlesztett processzorral ellátott Xiaomi készülék a Mi 5C volt, ami messze nem egy zászlóshajó, sokkal inkább a középkategóriát erősítette.

Ez is érdekelhet:

 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid