Jövő héten érkezhet az első mobil kijelzőbe épített láthatatlan kamerával

0

Nemrég kiderült, hogy a Samsung mellett az Oppo és a Xiaomi is elszántan dolgozik a kijelzőbe épített kameráján, ami végre szükségtelenné teszi a különféle szenzorszigetes és mechanikus megoldásokat. Most pedig azt is megtudtuk, hogy hamarosan meg is érkezhet az első mobil ezzel a technológiával.

Az Oppo lehet az úttörő, ugyanis nemrég kiadott egy posztert, amely egy június 26-ai bemutatóra hívja fel a figyelmet. Ez alapján durván egy hét múlva érkezhet a gyártó kijelzőbe épített kamerával szerelt telefonja.

Két hete egyébként egy videót is megosztott az Oppo egy prototípus készülékről, amely már ezt a technológiát használja:

A felvétel alapján valóban teljesen láthatatlan a szelfikamera normál esetben, fotózáskor pedig elsötétül a felső sáv, és a kijelző valamilyen módon átengedi a fényt, egyenesen a szenzorba.

Sokan ezt a megoldást tartják a kávamentes telefonok Szent Gráljának, ugyanis végre nem kell semmiféle ronda szenzorsziget, kijelzőlyuk, motorikus/mechanikus szerkezet, vagy éppen másodlagos kijelző a hátlapra. A kérdés már csak az, hogy mennyire képes tökéletesen átengedni a kameraszenzorba jutó fényt a kijelző, vagyis hogy lesz-e minőségromlás a szelfik tekintetében. Remélhetőleg erre választ kapunk jövő hét szerdán.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid