Jövő héten érkezik a Qualcomm Snapdragon 835

0

Twitteren jelentette be a Qualcomm, hogy a Snapdragon 835 a jövő héten megrendezésre kerülő Las Vegas-i CES expón fog debütálni egy erre dedikált keynote alkalmával. A chipset számos újítást hoz magával, többek között energiatakarékosság, illetve még jobb gyorstöltési lehetőség jellemzi.

A lapkakészlet már Quick Charge 4.0 technológiával érkezik, amivel 5 perc töltéssel 5 óra használati időt nyerhetünk, és 15 perc alatt 50%-ra tölthető egy mobil aksija.

snapdragon-835

A vállalat szerint minden negyedik felhasználó lassúnak tartja a töltési időket, ezért mérnökeik kifejezetten rá voltak állva ennek a problémának a megoldására. Ha hihetünk a cégnek, a Qualcomm Snapdragon 835 következetesebb teljesítményt, valamint akkumulátorhasználatot biztosít majd minden olyan szerkezet számára, amely USB-C porttal és USB Power Delivery technológiával rendelkezik. A chipset megosztja a töltési feszültséget annak érdekében, hogy a kisebb hőveszteség révén még optimalizáltabb legyen az energia célba juttatása.

snapdragon-835-2

Egy másik fontos innováció az INOV technológia, ami lényegében egy olyan algoritmus, mely folyamatosan monitorozza mennyi energiára van az adott okostelefonnak szüksége az adott pillanatban.

A nyolcmagos Snapdragon 835 2.2 GHz-es órajelen duruzsol, és egy Adreno 540 GPU végzi a grafikus számításokat. Az új grafikus gyorsító 30%-kal erősebb és 40%-kal hatékonyabb elődjéhez, az Adreno 530-hoz képest.

Várhatóan a Samsung Galaxy S8. az LG G6, illetve a Xiaomi Mi 6 is azon készülékek között lesznek, amelyek kihasználhatják majd a friss lapkakészlet újításait.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid