Jövőre gyártásba kerülhet a Xiaomi 200 wattos HyperCharge technológiája

0

A MyDrivers friss jelentése szerint a Xiaomi 200 wattos gyorstöltés technológiája el fog jutni a fogyasztói kínálatban lévő készülékekbe, a tömeggyártás pedig már 2022 júniusában meg is kezdődhet. A publikált jelentésben különböző bloggerektől idéztek, akik állítólag képben vannak a kínai gyártó terveit illetően. 

A technológia hivatalosan HyperCharge néven fut, a 200 W-os metódust idén májusban mutatták be, mégpedig egy Xiaomi Mi 11 Pro készüléken, vagyis jobban mondva annak egy módosított változatán.

Az eljárással képesek voltak a telefon egyedi gyártású, 4000 mAh kapacitású akkumulátorát 0-ról 100 százalékra tölteni mindössze 8 perc leforgása alatt. Később aztán kiderült, hogy a technológia 800 töltési ciklust követően 20 százalékkal rontja a telep kondícióját, ami nem is hangzik olyan rosszul.

A MyDrivers jelentésében az áll, hogy amennyiben sikerül végre tökéletesíteni a 200 wattos gyorstöltést, akkor a Xiaomi Mi 12 Ultra lesz az első okostelefon, ami támogatni fogja. Amikor a Xiaomi először demózta ezt a technológiát, egyetlen percig sem állították, hogy valaha eljut kereskedelmi forgalomba kerülő készülékbe, a demonstráció sokkal inkább egy bemutató volt, amivel a Xiaomi szerzett némi figyelmet. Ha viszont a 200 wattos metódust élesben is bevetik, az egy komoly ugrás lesz nem csak a gyártó, de úgy általában véve a gyorstöltési technológiák számára is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid