Jövőre jöhet a Huawei nagy visszatérése

0

A Huawei nemrég bejelentette, majd piacra is dobta új zászlóshajót, a Mate 60 modelleket, ám a telefonok egyelőre csak Kínában kaphatók. A készülékek nemzetközi megjelenése egyelőre kérdéses, vannak azonban biztató jelek a vállalattal kapcsolatban, és úgy néz ki, hogy jövőre nagy visszatéréssel készülnek.

A Huawei eddig komoly hátrányban volt a Google-szolgáltatások hiánya, a processzoros problémák és az 5G-technológiáktól való eltiltás miatt, úgy néz ki azonban, hogy az utóbbi kettő megoldódni látszik. A Mate 60 modellek újra saját hardverrel (Kirin 9000s) és 5G támogatással érkeztek, vagyis a gyártónak valahogy sikerült áthidalni az amerikai szankciók miatti tiltásokat. A Google-appokat pedig eddig is fel lehetett tenni utólag a gyártó telefonjaira (kisebb kompromisszumokkal), vagyis elméletben akár vissza is térhetne a vállalat nagyobb erőkkel a nemzetközi piacra.

A legfrissebb hírek szerint Kínában már megindult egy komolyabb növekedés, ez a Mate 60 sorozat előzetes eladási számain is látszik, a Huawei elkezdte visszadolgozni a korábban elvesztett részesedését. Az IT Home beszámolója szerint épp ez volt a vállalat terve, vagyis hogy elsőként a kínai piacon alapozzák meg a visszatérést, majd utána elkezdik újra meghódítani a többi régiót is. Pontos ütemterv egyelőre nem került nyilvánosságra, de jövőre jó eséllyel már megindulhat a nagy visszatérés többek között Európában is.

Huawei Mate 60 Pro+

A Mate 60 mobilokról egyelőre nem tudni biztosan, hogy megjelennek-e nálunk. Elvileg a Pro változat nem jön hozzánk, de a többi modell még forgalomba kerülhet.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid