Közösen fejleszt kameraszenzort a Sony és az Oppo

0

A Sony alá tartozó, képalkotó szenzorokat fejlesztő Lytia részleg és az Oppo bejelentette, hogy stratégiai partnerséget kötöttek egymással. Az együttműködés célja, hogy az Oppo zászlóshajóiba kétrétegű, halmozott kialakítású képrögzítő egységek kerülhessenek a jövőben.

Az Oppo ígérete szerint a közösen fejlesztett érzékelők a digitális fotózás új korszakának kezdetét jelentik majd, ám sajnálatos módon azt nem árulták el, hogy mikor debütálnak azok a készülékek, amelyek ezekkel a szenzorokkal lesznek felszerelve. A Sony halmozott CMOS érzékelője, az Exmor IMX888 az év elején mutatkozott be, a modul az Xperia 1 V hátoldalán kapott helyet.

Számítani lehet két további halmozott kialakítású CMOS szenzor érkezésére, ezek az IMX903 és az IMX907 névre hallgató modulok lesznek. A halmozott kialakítás számos előnnyel jár, de hogy rövidre fogjuk, az érzékelőkben a tranzisztorok és a fotódiódák rétegei el vannak szeparálva, ami nagyobb fizikai diódákat és több fény befogadását teszi lehetővé kedvezőtlen fényviszonyok között.

A másik BBK csoporthoz tartozó gyártó, a Vivo már a nyár elején bejelentette, hogy kollaborációba kezd a Sony Lytia divízióval, a közös munka eredményei pedig a Vivo X100 modellekre kerülő halmozott CMOS szenzorok lesznek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid