Jövőre sem kap több RAM-ot a Samsung Galaxy S24

0

A rangos szivárogtató Ice Universe egyszerre szolgál felvillanyozó is lehangoló hírekkel a Samsung Galaxy S24 készülékekkel kapcsolatban. A bennfentes az okostelefonok belsejébe kerülő operatív memóriáról szerzett értesüléseket, amelyek kellemesen csengenek majd azok számára, akik a Galaxy S24+-ra szeretnének beruházni, de már kevésbé hangzanak majd jól, ha az alapmodell megvásárlását tervezed.

Kezdjük először a jó hírekkel! A Samsung Galaxy S24+ végre forgalomba kerül 12 GB RAM-mal is, ugye a jelenlegi modellnél a plafon 8 GB. Viszont a sima Samsung Galaxy S24 esetében ez így is marad, vagyis az alapmodell kizárólag 8 GB RAM-mal lesz kapható. Nagyjából így megy ez a Galaxy S20 óta, vagyis meg kellett volna már szoknunk, mi azért mégis csalódottak vagyunk egy kicsit. Nagyon kevés kompakt méretű zászlóshajó van, több operatív memória csak versenyképesebbé tenné a Samsung készülékét.

A szivárogtató megerősítette, amit már korábban is hallottunk, hogy a Galaxy S24 Ultra kizárólag Snapdragon 8 Gen 3 lapkával kerül majd forgalomba, piactól függetlenül. A mobil ráadásul a módosított változattal lesz felszerelve, amelyben emelt órajelű elsődleges CPU magok teljesítenek majd szolgálatot. A többi Galaxy S24 készülék piactól függően vagy Snapdragon vagy Exynos chippel lesz felvértezve, hozzánk Európába szinte biztos, hogy az Exynos 2400-as variánsok jönnek.

Korábban egyébként láttuk már az Ultra modellt benchmark eredményekben szerepelni, a készülékből ismét lesz 8 GB RAM-mal szerelt változat, akárcsak 12 GB operatív memóriával ellátott. Ez is kiábrándító egy picit, nyugodtan lehetne 12 GB a minimum egy Ultra kiadás esetében. Ami viszont azokat a kósza szóbeszédeket illeti, hogy a Samsung Galaxy S24 Ultra kapható lesz 16 GB RAM-mal, Ice Universe kénytelen lehűteni a kedélyeket.

Legújabb X-es bejegyzését ugyanis azzal zárja a szivárogtató, hogy ilyen változat nem létezik, érkezését tehát felesleges várni. Miközben egyes gyártók már akár 24 GB operatív memóriával szerelt készülékeket is piacra dobnak, addig a Samsung nem szívesen lépi túl a 12 GB-os mezsgyét. Ez már csak azért is fura, mert például a Galaxy S20 Ultra és a Galaxy S21 Ultra is rendelkezett 16 GB RAM-mal szerelt konfigurációval.

Az persze mindig benne van a pakliban, hogy a szivárogtató is téved, hiába szállít általában megbízható értesüléseket. Szerencsére egyre közelebb van a tisztánlátás napja, mert a Samsung várhatóan január 17-én mutatja be a Galaxy S24 modelleket. Az okostelefonok előrendelése állítólag még aznap megkezdődik, a kiszállítások pedig várhatóan január 26. és 30. között indulnak majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid