Kamu értékelések elleni újítást vezetnek be a Google Play Áruházban

0

Az alkalmazások pontozásának és szöveges értékelésének lehetősége fontos az olyan online piactereken, mint például a Google Play Áruház. Letöltés vagy vásárlás előtt tájékoztató funkciója lehet ezeknek, de az appok készítői számára is rengeteg tanulsággal szolgálhatnak. Előfordulhat azonban, hogy megjelennek gyanús vagy megkérdőjelezhető értékelések is, ezekkel szeretne szembeszállni a Google, amely most bejelentett egy újítást.

A keresőóriás bejelentette, hogy változtatásokat fognak eszközölni az értékelések és vélemények közzétételében. Rendszeresíteni fognak egy késleltetést, ami annyit jelent, hogy a felhasználók által beküldött pontszámok és szöveges értékelések nem fognak azonnal megjelenni, csak 24 óra elteltével, így jobban ki lehet majd szűrni a kamu hozzászólásokat.

Az új rendszer lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy megtekintsék az értékeléseket a nyilvánossá válás előtt, ezekre pedig válaszolhatnak is, közvetlenül azután, hogy beküldték azokat. A 24 órás időtartam lejártáig azonban az értékelések és minősítések nem láthatóak a többi felhasználó számára.

Az újítás az úgynevezett “review bombing” ellen lehet elsősorban hatásos. Az angol kifejezés azt a jelenséget takarja, amikor valamit úgy értékelnek tömegesen és negatívan, hogy az adott tartalmat még nem is értelmezhették érdemben. A gyakorlat kiválóan alkalmas arra, hogy megkárosítsa a fejlesztőket, hiszen így rövid idő alatt visszavethető egy app népszerűsége. A Google által bevezetett újítás lényegében ezt gátolhatja meg.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid