Kaphat Qualcomm chipeket a Huawei, de van egy kikötés

0

Ahogy arról már korábban is lehetett olvasni, sok más vállalathoz hasonlóan a Qualcomm is megkapta az engedélyeket a Huaweijel való kereskedéshez, ugyanakkor van egy komoly megkötés, ami miatt valószínűleg nem annyira örülnek a kínai vállalatnál.

A Qualcomm csak 4G-s chipeket szállíthat a Huaweinek, miközben az újabb hardvereik már mind 5G-sek, tehát a legmodernebb megoldásokat továbbra sem kaphatják meg a kínaiak. A nemrég debütált középkategóriás Snapdragon 690 és Snapdragon 750G is támogatják az új generációs hálózatokat, így ezekről is le kell mondaniuk, legalábbis jelen állás szerint.

A szándék persze meg lenne a Qualcomm részéről, ugyanis azt is kérelmezték, hogy 5G-s megoldásokat tudjanak adni a Huaweinek, de erre még nem kaptak engedélyt a hírek szerint.

Egyelőre tehát nem oldódtak meg a Huawei problémái, de azért voltak bizonyos enyhítések. Például kijelzőket és kameraszenzorokat már kaphat a vállalat olyan beszállítóktól, mint a Samsung, az LG vagy a Sony, ugyanakkor processzorok terén továbbra is gondjaik lehetnek. Éppen ezért nemrég bejelentették, hogy ők maguk fognak lapkákat gyártani, mindenféle amerikai technológia nélkül. Ez azonban nem fog gyorsan menni, csak nagyon régi, 45 nm-es technológiával tudnak elindulni, és sok évbe telhet majd, mire versenyképesek lesznek.

Szoftveres téren szintén vannak még gondok, a Google-appokról továbbra is le kell mondaniuk, de azért egyre jobban fejlődik a Huawei saját mobilos ökoszisztémája, a HMS, ráadásul a saját operációs rendszert, a Harmony OS-t is hamarosan útjára indítják okostelefonokon.

Via Huaweicentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid