7,5 millió dollár kártérítést ítéltek meg a Google+ felhasználóinak

0

Emlékszel még a Google+-ra? A keresőóriás közösségi oldalát 2019-ben állították le, miután több adatvédelmi problémára is fény derült. Ebben az időszakban indítottak egy csoportos pert a Google ellen, aminek most meg is született az eredménye. A felhasználók egy része kapott erről értesítést, csak jelentkezniük kell a kártérítés rájuk eső részéért.

Mielőtt azt hinnéd, hogy megütötted a főnyereményt, gyorsan megjegyezzük, hogy valószínűleg csak amerikai felhasználók kaphatnak ebből az összegből, ami egyébként senkinek sem fogja megváltoztatni az életét.

Az megállapodás értelmében a Google összesen 7,5 millió dollárt (~2200 millió Ft) fizet, ami nem tűnik kis összegnek, de miután levonták ebből az üggyel kapcsolatos költségeket, és szétosztották a fennmaradó részt a károsultak között, fejenként kemény 12 dollár (~3500 Ft) jött ki. Ráadásul ez csak a maximális összeg, ha sokan jelentkeznek a pénzért, akkor kevesebb is lehet.

google-plus

Az érintetteknek kiküldött tájékoztató email szerint azok lehetnek jogosultak a kártérítésre, akik 2015. január 1-je és 2019. április 2-a között Google+ felhasználói fiókkal rendelkeztek. Még 2018-ban a Google elismerte, hogy akár 500.000 profilt is érinthetett a sebezhetőség, de állítólag nem találtak bizonyítékot arra, hogy ezt valaki ki is használta volna.

Egyébként nem teljesen egyértelmű, hogy kikre vonatkozik ez az egész, de akik nem kaptak értesítést, azok ezen a hivatalos oldalon tájékozódhatnak az ügy részleteiről. A határidő október 8., eddig lehet jelentkezni a maximum 12 dolláros kártérítésért, de mint már említettük, ez jó eséllyel csak az amerikai felhasználókra vonatkozik.

Forrás, Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid